20 oktober 2014

Tredje raka...

Glad, glad, glad!


Västerås - Södertälje 3-0
Tänker inte sväva ut allt för mycket i någon form av okontrollerad glädjeyra efter dagens vinst, men, FAN VAD ROLIGT!

Precis så känner jag i skrivande stund. Roligt för spelare, tränare, och alla som arbetar inom Västerås Hockey. Självklart roligt även för sponsorer, supportrar, publik och Västerås som idrottsstad. Det är trots allt så mycket roligare att prata hockey när poängen ramlar in. Ringar på vattnet av optimismen som skapar än mer framtidstro, som stärker, som helar.

Tre raka segrar. Björklöven, Vita Hästen och nu Södertälje. Underbart!

Till dagens match var jag personligen däckad av en dags hårt arbete kombinerat med en elak influensa som inte vill släppa sitt grepp. Som tur är finns numera Viasathockey som en räddningsplanka. Inte alls samma tryck i soffan hemma men det fick duga. 

Tänker inte försöka analysera matchen på annat sätt än att jag konstaterar följande:
- Offensiven såg väldigt bra ut!
- Defensiven såg väldigt stabil ut!
- Boxplay börjar bli allt bättre!
- Powerplay är stundtals riktigt bra!
- Fransson håller nollan!

Tänker istället lyfta fram en drös spelare som jag tycker gjorde finfina insatser denna kväll:
- Nick Angell tillbaka och spelade precis så som jag önskade i ett tidigare inlägg. Höll i puck när det behövdes, släppte snabbt iväg snabba enkla pass när det fanns möjlighet. Spelade med precis rätt marginaler. Underbart!

- Kul att Simon Fredriksson fick visa att han kan, att Jonas Emmerdahl klev fram i offensiven och passade fram till Gråhns mål, att Helmersson fortsätter "käka puck", att Johan Jonsson är fortsatt stabil och att unge Hampus Larsson spelade närmast klanderfritt. Kort sagt såg backspelet väldigt stabilt ut.

- Stefan Gråhns framstår allt mer som en succévärvning. Härlig attityd, hårt arbete, mycket hjärta, och en hel del spelsinne. Fick nu göra ett mycket vackert mål!

- Mikael Fryklund fortsätter övertyga. Återigen en match där han vågar hålla i, skapa, tacklas, och jobbar stenhårt i hemjobbet. Allt mer komplett. Allt mer ledande på isen.

Jag skulle kunna räkna upp alla spelare i laget en kväll som denna för detta var verkligen en helgjuten laginsats. Alla bidrog i hög grad till att spelet nu lyftes till en helt ny nivå mot tidigare matcher. 

- Att Williams bombade in en puck även denna kväll börjar kännas lite, vardag. Men, vilken underbar vardag:)


Skönt även att Evan McGrath-affären fick att snabbt avslut. Bloggen önskar självklart honom lycka till i sin nya klubb, Oskarshamn, men tillåter mig att vara lite vresig över hur Evan uttryckte sig om sin tid i Västerås. Han hävdade att "han inte fått tillräckligt mycket istid" ungefär. Det får stå för honom. 


Mot Haparanda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar