11 oktober 2014

Presskonferensen...


Har tagit mig friheten att lyssna igenom och återge det som vår tränare Martin Filander sa i presskonferensen efter förlusten mot AIK:


- Ja, jag är jävligt besviken över hur det såg ut idag, jag är inte alls nöjd. Laget har tagit både ett och två steg sista matcherna spelmässigt men jag tycker vi faller tillbaks, tycker vi är rädda,  fega, i spelet. Vi tar för många dåliga beslut, igen. Det som gör mig mest förbannad är fan i mig att vi bara skjuter sjutton skott på hemmaplan på mål. Det är bedrövligt, tycker jag. Det är så jävla mycket alibihockey runt om i hörnorna och man tar beslut och  liksom försöker bara ta sig ur skiten själv men sätter även polarna i en jävla dålig sits så att, nej, jag börjar bli jävligt trött på de där grejerna. Förut kunde vi liksom säga att det var tight och det var jobbigt i början men vi har jobbat igenom jävligt mycket och faktiskt var på väg någonstans men jag tycker det är ett rejält steg tillbaks. Det är det jag känner just nu. Jävligt besviken.  AIK gör det bra, dom gör två mål i powerplay, vi noll. Några frågor:
- Mathias Bromé, var han petad, sjukdom, eller skadad inför matchen idag? (Kevin, VLT)

- Nej, vi tog inte ut honom idag! (Filander)

- Hur resonerade ni om Williams, han spelade några byten fem mot fem och sedan i powerplay. Vad var tanken? (Kevin, VLT)

- Vi spelade honom så mycket som vi vågade! Vi blev lite drabbade av avstängningen(Angell) så vi måste ha honom i powerplay där så vi var tvungna att byta om där istället för Bromé då.  (Filander)
Jag ska inte överanalysera det som vår tränare sa under presskonferensen men visst uttrycker han sig som att han är under rätt stor press. Det är inte så mycket till analys av matchen, om man ska vara ärlig. Det är mer av ett urskuldande tal. Han uttrycker att "vi" har pratat om hur saker ska göras men tycker att spelarna misslyckats i utförandet. Detta omnämns vid flera tillfällen. Han använder uttryck om spelarnas prestationer som "bedrövligt", att de är "rädda" och "fega". (Det är med andra ord spelarna som misslyckats, inte tränarna)

Det mest anmärkningsvärda är dock att den normalt så välartikulerade Filander uttrycker sig med ett relativt stort antal kraftuttryck. Det känns så där. Det förstärker  lite av den uppgivenhet som speglade Filanders framträdande denna gång. 


Här har unge Filander en del att lära av gamle tränarkaraktären  Lennart "Liston" Söderberg. Efter en liknande slätstruken insats hade hans mannar fått ställa upp i räta led och därefter kuta minst tre mil direkt efter matchen. Iförda full hockeymundering. Handling och konsekvens. Efter det hade inte en enda spelare vågat fela kommande matcher, sanna mina ord. 
Men skam den som ger sig. Ny match väntar. Denna gång Björklöven borta den 14/10. Ett lag som vi av tradition brukar ha rätt knöligt att vinna mot. En perfekt utmaning för Martin Filander och laget. Vi är uträknande och ansedda som ett hopplöst loosergäng just nu. Mer underskattade kan vi inte bli. Lika bra att utnyttja detta läge på bästa sätt. Nu kör vi för tre friska poäng...


2 kommentarer:

  1. Bra analys, självklart är Filander pressad trots alla förnekanden i diverse intervjuer. Som det lätt blir för alla människor, mitt i stundens "hetta" är det lätt att peka på andra för att kunna frånsäga sig sitt eget ansvar.//GurkLand

    SvaraRadera
  2. Ja man undrar varför inte plixit putsas i ABB Arena ? Ser knappt isen från kortsidan. Hur svårt kan det vara eller är det det ? Någon som är fönsterputsare som kan förklara ?

    SvaraRadera