30 januari 2014

Vi körde över BIK Karlskoga..

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
I think about it every night and day
Spread my wings and fly away


Nåja, körde över var nog en överdrift, lite övertoner, något onyanserat. Kanske rent av lite väl enögt och härligt supporteraktigt subjektivt. Men vad tusan, i tider av mörker och kyla är det på sin plats med lite värmande omskrivningar av den brutala sanningen. Sanningen var nämligen att vi spelade brutalt defensivt och disciplinerat. Vi tråkade närmast ihjäl våra motståndare genom vår vägran att öppna upp och bjuda på chanser. Att anfalla var inte vår melodi, denna gång! Istället fortsatte laget på en inslagna vägen med ett genuint fegt bunkerspel. Men vad gör det? - Titta på tabellen, serieledare, och håll sedan käften, typ!

Matchen blev precis som flera tidigare matcher mot BIK Karlskoga. De är det mer spelförande laget och vi avvaktar och försöker hitta luckor, misstag, att utnyttja. När väl chanserna dyker upp är vi riktigt effektiva och förvaltar vårt pund. Den enda gången som BIK Karlskoga lyckats besegra oss denna säsong valde de att spela - som oss. Lite mer avvaktande, lite mer tillbakadraget, för att utnyttja motståndarens slarv. Det gav en 3-1 seger i ABB Arena. Man kan lugnt påstå att den Fagervalska taktiken, sättet att spela ishockey, har sina fördelar även om det inte alltid serveras glödgad offensiv av de Gulsvarta.

Ung och kaxig..
En liten roligt detalj inför gårdagens match. Unge Mattias Bromé undrade om undertecknad skulle stå på läktaren i Nobelhallen och heja fram laget. Till detta nekade jag och skyllde på stigande ålder, för tidigt håravfall, och allmän trötthet. Detta accepterades som en godtagbar ursäkt och Bromé lät hälsa att "nu är vi framme, ha en bra kväll, idag blir det 3 poäng samt en balja från mig". Lite lagom ungdomligt kaxigt, tänkte jag, utan att veta hur rätt han skulle få!

Det blev faktiskt Mattias Bromé som gjorde både första och sista målet i denna match. Två härligt underbara mål som räckte till seger i kombination med ett lysande målvaktsspel, bra defensiv, och ett oerhört hårt arbetande lag.

Första målet, 0-1, var frukten av hårt arbete från hela fjärdelinan där Mattias slutligen fiskade upp pucken bakom mål och lyckades ta sig runt och lägga in pucken under en sprattlande BIK Karlskoga-målvakt. Elegant och lite Wayne Gretzky(!) vibbar över målet.

Målet fram till 1-2 var frukten av en snabb spelvändning från egen zon där Jeremy Williams bar fram pucken genom mittzon, in i anfallszon, höll i, siktade, och hittade bladet på Bromé som styrde/sköt/petade in pucken. Detta mål hade mer stuk av hederlig torpedhockey där Mattias agerade torpeden. Oerhört elegant kontringsmål.

Som vanligt när Gulsvart spelar denna säsong fick man gnaga på nagelbanden innan matchen var vunnen. Ännu en gång gavs motståndarna chansen in i det sista. Precis som mot SSK hemma lyckades vi dra på oss en utvisning i matchens skälvande slutminuter och BIK Karlskoga tog ut målvakt, slängde in en extra utespelare, och hotade ända in i sista sekunden.

I matchen fanns det flera spelare som verkligen slet både hund och räv för poängen. Ja, i stort sett alla spelare ska hedras för en oerhört stark defensiv laginsats. Och som vanligt gnäller våra motståndare, med all rätt, över "hur jävla tråkigt" vi spelar. Låt dem gnälla, typ! Själv nöjer jag mig med att peka på tabellen...

Konstaterar även, tråkigt nog, att en spelare som Luca Caputi för tillfället ser oerhört trött och seg ut. Vad har hänt? Behöver han några matcher för att komma igång i tempot efter sin skadefrånvaro? I gårdagens match briljerade han mest med pucktapp och ofokuserat spel.

Nu ser jag verkligen fram mot fredagens match mot Björklöven i ABB Arena. Ett lag som just nu radat upp tio(10) raka förluster. Det är läge nu för Gulsvart att tvätta bort den stämpel av uselhet som präglat hemmaspelet efter jul. Nu vill jag, och många med mig, se en hederlig gammal överkörning. En ordentlig kross av ett bottenlag. För så är det. Björklöven är just nu ett bottenlag spelmässigt....

Dessutom ser jag fram emot att allas vår Viktor Mårtensson får komma till spel igen. Det får bli lite som grädde på moset....

Betalt och kvitterat
Glömde en rolig detalj! I vår förlustmatch hemma mot BIK Karlskoga(1-3) avgjorde BIK i tom bur! Vem gjorde målet? Jo en viss Henrik Björklund. Då fick han jubla. I gårdagens match fick samme spelare chansen att kvittera till 2-2 via en straff i den tredje perioden, men Fransson räddade! Nu fick jag, och alla andra Gulsvarta, jubla! Det mesta jämnar ut sig över tid....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar