6 januari 2014

Full omgång - så här går det...
Så drar äntligen hockeyallsvenskan igång igen efter ett långt uppehåll. Visserligen har det spelats några strömatcher mellan jul och nyår men det är  nu som vårsäsongen startar på allvar. Det är nu som pojkar ska skiljas från män, agnar från vetet, och lag med verkliga ambitioner förväntas nu kliva fram - ordentligt. Här kommer mina tips inför omgången som väntar.

Omgång: 33

Asplöven HC - Mora IK  
Tips:2
- Asplöven inne i en bra trend men förlorade snöpligt i slutet borta mot Almtuna senast. Almtuna gjorde segermålet med mindre än en minut kvar! Mora kommer från hemmatorsk mot DIF(straffar) och behöver en seger. 


Djurgårdens IF - Timrå IK
Tips:1
- DIF tog en tung bortaseger mot Mora senast. De vände på slutet genom att gå ifatt innan full tid och sedan vinna på straffar. Spelade inte övertygande men avslutade bra. Timrå har tre raka och bra form. Dock måste DIF vinna för att hänga på i toppen.

IF Björklöven - BIK Karlskoga
Tips:1
- Löven har det fortsatt tungt! En seger på de senaste fem. Vinst hemma mot Mora med 2-1 men har förlorat stort i tre matcher där målen ramlat in i tät följd, bakåt. Måste vinna igen för att drömmen om en playoffplats ska hållas vid liv. BIK Karlskoga kommer från tre raka förluster! På de senaste fem matcherna har laget endast orkat med att producera fem(5) mål framåt!

IF Troja Ljungby - IK Oskarshamn
Tips:1
- Troja har endast en seger, mot SSK, senaste fem omgångarna. En oerhört viktig seger i bottenstriden. Här gäller att ta tre nya poäng. Oskarshamn vann hemma mot Löven med 9-5 och kryssade borta mot Rögle BK. Dessutom en knapp hemmaseger mot Asplöven med 2-1.  Sju poäng på senaste fem omgångarna men usla på bortaplan. Upplagt för hemmaseger.
Rögle BK - Almtuna IS
Tips:2
- Två lag som kampar om playoff. Almtuna har i vanlig ordning arbetat sig upp från botten. Rögle har aldrig riktigt kommit igång. Frågan är vilket lag som fortsätter klättringen uppåt i tabellen? Almtuna har bara förlorat en av de senaste fem matcherna under full tid och känns för tillfälligt i bra form. Det avgör till deras fördel.

Södertälje SK - IF Malmö Redhawks
Tips:1
- Malmö förlorade hemma mot Timrå med 0-1 men efter det har de fyra raka omgångar med segrar. Bland annat vann de borta mot KHK och därmed fick Karlskrona inkassera första hemmaförlusten sedan vi slog dem i sista omgången av grundserien förra säsongen! Bra form på skåningarna. SSK vann senast, både övertygande, och överraskande mot serieledarna BIK Karlskoga. Matchen slutade 3-0 och nye tränaren kunde skratta sig till sömns. Motivation kommer slå klass i denna match.

Matchen mellan Karlskrona och Västerås återkommer jag till i nästa inlägg...PS. Av någon märklig anledning går det för tillfället inte att formatera texten som jag önskar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar