21 januari 2014

SSK nästa...Tänkte inte skriva ett inlägg inför denna match men väljer att skriva lite i alla fall. Här är text som jag publicerat tidigare som rör just kvällens motståndare SSK och är både tankeväckande och intressant att läsa igen...


Och nu till den största gåtan av dem alla? Hur i hela friden kan SSK, anrika Sportklubben, ligga och harva i botten av denna serie? Under försäsongen hade mitt Västerås det stora nöjet att möta SSK två gånger. Hemma i ABB Arena och bort i Gnesta(!) ishall. Jag var själv närvarande vid bägge dessa tillfällen. Mitt omedelbara intryck av SSK var att "de såg oförskämt bra ut". Visserligen vann vi matchen i ABB Arena med klara 3-0 men sanningen var att SSK spelade bättre än oss. De gjorde dock inga mål. SSK fick dock revansch i Gnesta och vann den matchen med uddamålet. (Inlägget om denna match kan läsas här) 

Vad jag vill ha sagt med dessa inledande ord är att jag trodde stenhårt på SSK som en aspirant till en plats i KS efter dessa två matcher. Tänk så otroligt fel man kan få! 

Visserligen gick SSK och vann sin premiärmatch bort mot Rögle BK med 2-1 men därefter fick man inkassera förluster mot Mora och Karlskrona. Man fortsatte därefter att varva med vinster och förluster. Som exempel körde man över BIK Karlskoga hemma med 6-2 för att i nästa omgång åka på däng mot MIF borta med 0-5. Stabilt, var det inte, spelet. Efter en knapp förlust borta mot Almtuna, den 10/11 var måttet rågat och tränaren Johan Strömwall fick lämna.  Efter tränarbytet blev det bortamatch i ABB Arena och SSK lyckades genom en heroisk defensiv insats bärga tre poäng. Var detta vändningen för laget som de så hett åtrådde?

Icke! På de efterföljande tio omgångarna lyckades SSK bara vinna två(2) matcher och raset i tabellen fortsatte. Ett ras som för mig är fullständigt obegripligt! Kanske är det avsaknaden av en riktig målskytt och riktigt stabil målvakt som ställt till det för laget? Varken Sebastian Idoff eller Niklas Lundström har spelat så bra som önskat. När dessutom forne skyttekungen Damien Fleury inte gör mål, ja då blir det tungt. Det finns risk för ett mycket märkligt scenario när säsongen ska summeras. Vill det sig riktigt illa kan två forna elitserieföreningar befinna sig i ett negativt kval. Timrå och SSK! 
Mitt tips inför säsongen: Placering 2- 4

- Till dagens match kommer SSK åter med en ny tränare. Ni minns alla hur det gick när de var här sist, med ny tränare! Ja, just det. SSK gjorde en heroisk insats och lyckades vinna med 4-2.


Så här svarade SSK-supportern Johan Myrberg inför säsongen: (Inför SSK)

Vad tror du om årets SSK-lagbygge
- Truppen är rätt tunn till antalet spelare, så vi behöver rejält med tur när det gäller att undvika skador på nyckelspelare för att fixa topp tre. Målvaktssidan är fortsatt stark och jag gillar båda två rejält och här kan vi vara starkast i serien. Backsidan är bred men jag tror vi kommer sakna Hjelm och Djuses spetskompetens på blålinjen, samt deras förstapass i spelvändningarna. Bakåt saknar jag även den där åtråvärda backtypen som få allsvenka klubbar har. Hemvändaren med starka meriter som kan spela 25-30 minuter per match. Det vill säga en Eldebrink/Strudwick/Stefan Jonsson typ. Det är dock en lyx som få har. Rögle har det i Lilja. Forwards ser helt okej ut. Saknar kanske en spetsforward till men som sagt helt okej. Gillar att vi nu har två transatlanter framåt. De får det där med att gå rakt på mål med modersmjölken och det är något som vi har saknat. 

Vilka lag tror du tar topp tre denna säsong? 
- Jättesvårt i år, men jag tror mycket på DIF, Västerås och Malmö. Men alla lag har svagheter i år. SSK är en bra outsider och  Rögle trodde jag enormt mycket på innan sista värvningarna. De ser dock jättestarka ut på pappret, men de hade ett starkt lagbygge och nu har de ett bygge med risker. Lilja blir enormt viktig där, om han lyckad hålla ihop skutan vinner Rögle serien.

- Lite intressant att titta tillbaka när man nu har facit i hand!


Södertäljes fem senaste matcher:
http://sverigesradio.se/sida/resultat.aspx?programid=179


Västerås fem senaste matcher:
http://sverigesradio.se/sida/resultat.aspx?programid=179Kvällens match kommer naturligtvis ställa hemmapubliken på stora prov och påfrestningar. Räknar kallt med en match som hålls vid liv minst i sextio minuter och troligen åtföljs av en gastkramande förlängning!


Väl mött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar