16 januari 2014

Bloggen presenterar...årets Gris!

Nominerad till årets Gris i hockeyallsvenskan är........


Jo, så var det tänkt. Har en liten tanke om ett nytt inslag på bloggen. Det finns som bekant Fotbollsgalan, Idrottsgalan, och andra mer eller mindre suspekta galor där man premierar idrottsutövare på olika sätt. Även våra kvällstidningar har olika former av utmärkelser som ska fördelas rättvist till kreti och pleti. Däremot har jag inte ännu sett någon bloggare som på allvar tagit upp detta tema. Finemang, tänker jag då, och försöker utnyttja denna lucka i det mediala flödet. GurkOlle har därför för avsikt att instifta egna utmärkelser som på ett subjektivt, men rättvist, sätt kommer premiera spelare, eller ledare, i Hockeyallsvenskan.

Ungefär här, eller där, tog det stopp i min planering, mina intentioner, till att vara innovativ och nydanande. Anledningen är att man kan inte bara slänga fram vad strunt som helst. Fint ska det vara. Ordning och reda. Titlar, priser och kategorier måste utformas. Den spelare, eller ledare, som blir nominerad och slutligen vald till vinnare i varje kategori ska känna både stolthet och skam. Helst det senare. För fokus på alla kategorier är nämligen skam, eller skamligt beteende, på olika sätt.

Spelarpris
Det finns till exempel spelare som alltid pratar skit, ramlar vid beröring, fegar ur, är kaxiga bakom kompisar, eller på annat sätt ger ansikte för ett agerande som vi supportrar retar oss på. Här finns med andra ord plats för flera olika kategorier:
- Årets Kyckling!
- Årets Munväder!
- Årets Chaplin!(Spelaren uppvisade skådespelartalang som kunde gjort stor succé redan under stumfilmsepoken)
- Årets Gris!


Tränarpris
På samma sätt finns det ledare som tenderar till att ständigt söka fel och brister där inga fel och brister finns att finna. Vad de egentligen behöver är bara en rejäl spegel för att omedelbart finna felkällan till allt det onda, om man säger så. Det gemensamma för dessa tränare är att de ofta fastnar i ett mantra och låter klyschorna ersätta tanke, handling, och självrannsakan:
- Årets "Det var domarens fel"
- Årets "Vi har för mycket skador"
- Årets "Vi måste skjuta mer"
- Årets "Vi måste in på mål"
etc.

Lagpris
Sedan finns det naturligtvis lag, föreningar, som av tradition och dålig fostran bär med sig ett beteende som endast en mor kan älska. Lag vars ledare och företrädare på ett återkommande sätt visar upp en inkompetens och brist på självinsikt som närmast borde förbjudas i grundlagen. Detta, eller dessa, lag behöver självklart en uppmuntran i form av någon utmärkelse. Här är jag öppen för förslag till kategorier...
- Grisfarmen!
- Klagomuren!
- Grinollarna!

Själv kommer jag, efter eget huvud, nominera spelare i takt med att de uppträder på ett sätt som kan sorteras in i någon av de kategorier som kommer inkluderas i tävlingen. 

-----------------
Nominerad:
Den först nominerade spelaren är Francois Bouchard från Oskarshamn som i matchen mellan Västerås och Oskarshamn den 15 januari utmärkte sig på ett speciellt sätt. Han är nominerad under kategorin "Årets Chaplin" (kommer i ett annat inlägg beskriva denna märkliga händelse)


PS: Självklart får vem som helst som gästar denna blogg nominera spelare eller tränare allt efter behag. Dock behövs alltid en motivering som styrker och säkerställer. Man måste även, givetvis, ange till vilken kategori man nominerar...

-----------------

Fortsättning följer....

7 kommentarer:

 1. Varför tror vik att man har en chans mot storebror. Ni har värvat mest i allsvenskan 90 % transatlanter. Var är eran ungdomssatsning?? hoppas verkligen att ni ej kommer till ks för det finns bara ett e 18 lag som gäller ÖHK så klart. Eran sportchef ger jag inte mycket för som tar inte" videojänkare" hela tiden med Lidas dollar..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lysande! Tack för din kommentar. Nu får jag instifta en kategori till. En för sportchefer...

   Radera
  2. Sitter och funderar om ÖHK fans verkligen ska uttala sig om ungdomssatsning.
   Jag kan ha fel, har haft det 1 gång tidigare

   Radera
 2. Sorgligt att köpelag som Västerås inte ha nåt stopp tänk på ungdomen, ni har väl kånkat förr och bytt namn

  SvaraRadera
 3. Jag skulle vilja nominera Oscar Engsund back i Oskarshamn till årets gris, någon fegare och ojustare spelare i årets HA kan jag inte komma på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den! Du tänker troligen på incidenten då han "armbågade" Tony Romano!

   Radera
  2. ja, plus Caputi senast i veckan dessutom

   Radera