12 januari 2014

Trender i #HA
Satt för en stund sedan och funderade på att/om man kan se några tydliga trender i hockeyallsvenskan just nu. Vi har snart klarat av 3/4 av serien och närmar oss slutruschen. Här kommer därför mina egna tankar och reflektioner i ämnet. Rätt eller fel?

Trend #1
- SSK har fått fart på spelet och poängsamlandet efter sitt andra tränarbyte för säsongen. Lägg därtill en spelare som kommit tillbaka, William Nylander, som börjat producera poäng i parti och minut. Man kan lugnt säga att SSK står för ett rejält trendbrott med nye tränaren Andreas Johansson vid rodret!

Trend #2
- Karlskrona kan förlora på hemmaplan! Tre matcher i rad dessutom! Är förtrollningen bruten nu, tro? Först ut att vinna var Malmö som dessutom vann under full tid. Därefter lyckades både Västerås och Almtuna med konststycket att vinna i sudden eller via straffar.

Trend #3
- Västerås har börjat vinna igen. Tre raka matcher. Detta efter en mindre bra period strax före och efter jul. Inga dåliga skalper dessutom. Bortasegrar mot Karlskrona(sud) och Malmö.

Trend #4
- Björklöven är kvar i sin negativa spiral. Inget studsar deras väg just nu. Senaste utskåpningen borta mot DIF är direkt illavarslande. Laget har åkt kana ned under negativa kvalstrecket från en bekväm playoff-plats på nio-tio omgångar.

Trend #5
- Lag som Mora, Oskarshamn och Timrå fortsätter att varva sina insatser. Ömsom vin och ömsom vatten. Man vet aldrig från omgång till omgång vilket spelhumör dessa lag är på. Oberäkneliga. Varvar kanon med kalkon, mest hela tiden.

Trend #6
- Det ser fortsatt ut som om BIK Karlskoga, Karlskrona och Västerås ska kunna hålla undan i toppen av tabellen. Gemensamt för dessa tre lag är att de inte har några längre formsvackor. Ska mycket till innan något lag underifrån ska komma ikapp.

Trend #7
- Almtuna ger sig inte. Visst, de förlorar emellanåt, men tycks nu hittat spel och form som ger dem möjlighet att vara med och slåss om playoff!

Trend #8
- Asplöven har hittat tillbaka i sitt spel och ser allt mer ut att kunna klara nytt kontrakt med god marginal. Flera fina skalper på hemmaplan har lagt grunden till detta. Både Västerås och Karlskoga har fått åka hem med noll poäng i bagaget den senaste tiden.

Trend #9
- Troja kämpar och sliter så de blir alldeles blåa i ansiktet i match efter match. Detta hjälper föga då skickligheten att göra mål på skapade chanser lyser med sin frånvaro. Troja är verkligen i botten för att stanna. Inget ljus synes i mörkret!

Trend #10
- Malmö och Djurgården ser fortfarande ut som de enda lag som kan hota topptrion. Dock har de ett gemensamt problem. De vinner inte de viktiga matcherna! Båda lagen har nyligen förlorat mot topplagen och det minskar deras möjligheter att komma ifatt radikalt. Därför får nog båda dessa lag fortsatt inrikta sig på förkval.

Trend #11
- Rögle! Där vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Räknar dock kallt med att Rögle gör som Rögle brukar göra och det är också en form av trend. De kommer naturligtvis vara sylvassa när förkvalet startar....


Någon som har synpunkter på fler "trender" i serien just nu?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar