6 januari 2014

Mot Karlskrona - allt eller inget - slut på jiddrandet!
- Den här matchen är jätteviktig. Vi kommer från två torsk och måste börja vinna. Det är nu det drar ihop sig och då ska vi vara med.

Så säger Jocke Fagervall inför dagens match då han blir intervjuad i vår lokaltidning. I samma intervju säger han även:

- Det handlar om att leverera hela tiden. Det finns inga ursäkter längre, och det är en sak som är bra med det här laget. Spelarna söker inte ursäkter. Vi ska till kvalserien och det är alla inställda på. Det är nu det gäller och måste hända. Prövotiden är över...

Kan egentligen inte sammanfattade det bättre än vad Fagervall gör i sitt uttalande. Just det sista att "prövotiden är över" anser jag vara ett bevis för konsensus i laget. Nu ska det vara tydligt och klart i truppen vad som gäller. Nu finns det inte längre utrymme för att vänta på prestation längre. Nu måste alla spelare börja leverera, samtidigt, och hela tiden.

Låt oss se hur det gått de senaste fem omgångarna:

2013-12-07 Timrå - Västerås 1-3
2013-12-11 Västerås - Karlskoga 1-3
2013-12-13  Björklöven - Västerås 2-5
2013-12-16 Västerås - Djurgården 0-5
2013-12-07 Asplöven  - Västerås 2-1

Summa: Två bortasegrar, en bortaförlust och två(!) hemmaförluster.

Den enda egentliga plumpen de senaste fem matcherna är självklart Djurgården hemma där vi förlorade med 0-5 och aldrig kom till match. Visserligen uppdagades att många i laget var hängiga och dagen efter fick kasta in handduken och avstå träning pga sjukdom. Men det var en pinsam historia. Att dessutom Stefan Legein drog på sig matchstraff och Jeremy Williams åkte på en axelskada och fick utgå gjorde inte saken bättre. 

Det var därför oerhört viktigt för laget att studsa tillbaka direkt efter den nesliga förlusten. Man fick chans till nya poäng borta mot svårspelade Asplöven. Det började hyggligt genom att Rasmus Bengtsson kunde ge oss ledningen med 1-0 men sedan var det hemmalaget för hela slanten som kunde vända till en 2-1 ledning innan första perioden var slut. Ett resultat som stod sig matchen ut. En inte helt oväntat förlust men likväl väldigt kostsam då marginalen till jagande lag underifrån krymper med varje ny förlust.


Karlskrona - Västerås
Låt oss nu titta hur lagen har lyckats producera fram till idag. Jag väljer att plocka fram de tio främsta poänggörarna i respektive lag:

Tio-i-topp Västerås
Williams, Jeremy 28
Caputi, Luca 21
Romano, Tony 17
Mitell, Thomas 16
Mcardle, Kenndahl 10
Bergqvist, Kenneth 9
Helmersson, Per 8
Johansson, Fredrik 7
Bengtsson, Rasmus 6
Marklund, Sam 6
Totalt: 128 poäng

- Alla vi som gnäller, med viss rätt, på Kenneth Bergqvists magra poängskörd ser här anledningen till att han hela tiden får fortsatt förtroende. Han är trots allt lagets femte bäste forward i poängproduktion. Kenneths 'räddning' denna säsong är att andra forwards i laget producerar på tok för litet. Det vore, utifrån detta, ett rent tjänstefel av Fagervall att inte låta Kenneth spela. Han är, kan man uttrycka det, bäst av de sämsta! poänggörarna.

Tio-i-topp Karlskrona
Smotherman, Jordan  36
Bergström, Alexander 32
Jensen, Jesper 29
Lindholm, Pär 27
Angell, Nicholas 27
Andersson, Jimmy 24
Cruseman, Filip  16
Janohls, Martin  15
Karlsson, Simon 14
Larsson, Emil 9
Totalt: 229 poäng

- Det är närmast skrämmande vilken produktion man hittar i Karlskronas lag. Deras tio bästa poänggörare har alltså samlat ihop 101 poäng mer än våra dito! Detta är ingen man kan vifta bort. Det är helt enkelt ett tydligt bevis på ett riktigt bra lagbygge. 


Hur ser det då ut på målvaktssidan:
Fransson, Jonas  32 matcher  93.76%

Galbraith, Patrick  24 matcher 92.43%
Leinonen, Timo 9 matcher 94.17%

- Inte ens på målvaktssidan kan vi slå oss för bröstet och påstå att vi är bäst. Båda KHK:s målvakter har spelat oerhört stabilt hela säsongen och vår Jonas Fransson är "bara" marginellt bättre statistiskt.


Det finns egentligen inte så mycket att spekulera i inför dagens match. Det handlar mer om upp till bevis. Nu finns inte längre några ursäkter. Vi har det lag vi har och nu är det bara att köra. Jag förväntar mig seger idag och det gör jag utifrån den målsättning som föreningen, klubben, torgförde inför denna säsong. Vi ska gå till kvalserien. Vi ska ta en direktplats. Det är en alldeles utomordentligt bra målsättning. 

- Men då är det banne mig dags för alla spelare i laget att börja prestera på absolut högsta nivå!

Mer inför: VIK Fan Central


Nu kör vi!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar