6 oktober 2013

Lite inför Malmö


Någon som minns "Black Hawks", någon..


Så vankas det bortamatch igen. Den fjärde i ordningen. Tidigare bortamatcher har bjudit ömsom vin och ömson vatten.

Timrå - VIK 0-4
Löven - VIK  3-1
Asplöven - VIK 0-3
KHK - VIK 2-0

Vi har vunnit två och förlorat två och detta utan att spela riktigt bra ens när vi vann! Detta är faktiskt lite anmärkningsvärt, tycker jag. Man kan kort och gott säga att laget behöver steppa upp några nivåer för att börja ta fler viktiga segrar på bortaplan.

Malmö kommer till spel i dag med ett visst manfall enligt rapporter från olika källor. Tydligen är Meijer, Viksten och Persson inte tillgängliga för spel av olika anledningar. Bra för oss, måste jag säga. Speciellt Viksten med sin oerhörda fart på rören är en farlig spelare för vilka backar som helst i denna serie. Hur har då Malmö lyckats så här långt på hemmaplan? Jo, serrö, de har gått som tåget! Tre hemmasegrar av tre möjliga och med bra fart i spelet.

Malmö - SSK 5-0
Malmö - Rögle 4-3
Malmö - Troja 4-0

Malmö känner sig just nu väldigt bekväma med sitt hemmaspel och kommer säkert ut med god fart under rören och med gott självförtroende. Det gäller då, för oss. att inte göra som i tidigare matcher mot KHK och Björklöven. Då stod vi lite på hälarna första tio minuterna och hamnade i tvåmålsunderlägen.

Gulsvart kommer idag till start med helt nya formationer enligt olika källor. Så här kan det se ut idag:

Caputi-Slangen-McArdle
Helmersson-Bengtsson

Williams-Romano-Jonsson 
Björklund-Mitell

Weiskog-Doell-Bacon 
Larsson-Frisk

Frycklund-Kinisjärvi-Mårten.
Emmerdahl-Lindh
[Källa: VLT]

Det mest anmärkningsvärda är att man då spräcker den formation som spelat ihop, framgångsrikt, i två säsonger! Tänker på brunkarkedjan med Marcus "Slangen" Söderqvist, Marcus Jonsson, och Viktor Mårtensson. En kedja som i varje match gör ett otroligt hårt arbete och som ytterst sällan faller ur ramen. Dessutom den starkaste defensiva enheten i spelet boxplay!

I övrigt är det inte så mycket att säga om Fagervalls rockad av spelare i olika formationer. Det är helt rätt att prova något helt nytt när det mesta gått i stå offensivt. Glädjande även om Andreas Lindh får komma in på en ordinarie backplats igen. Vi behöver en "gris" i försvaret. En elak Galt, till och med. Och det är precis det som Andreas kan vara när han är som allra bäst.

Själv är jag övertygad om att vi vinner idag. Det bara är så. Har vi tagit sjutton poäng utan att spela bra, mer än korta sekvenser i en match, så vore det då sjuttons om vi ska kunna spela bättre för varje match som nu kommer! 



Kämpa VIK!

Tips: 
Malmö - VIK 2- 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar