30 oktober 2013

0-2

Löven...



Västerås - Björklöven 0-2
Det blev ingen match. Den tog slut efter 19 sekunder. Jovisst, det blev ett mål till. Ett videogranskningsmål. Man börjar bli van vid det nu. Tredje raka målet som är "tvivelaktigt" och ska granskas men vi får det mot oss, så klart. Någon påstod att det var ett felaktigt handstopp innan pucken, via ben, skridskor, och klubbor studsade in bakom Fransson i kassen.

Efter det ville inte Björklöven längre spela ishockey. De nöjde sig med att ställa upp runt egen kasse och lyfta sarg ut. Något det gjorde bra. Sarg-ut IF, kanske blir det nya namnet på Löven som fortsatt får kämpa för att ta sig ur bottenträsket. 

- Hade köpt med mig en påse lakrits till matchen men den påsen såg jag inte röken av. Frugan lade beslag på den och tröståt bakom min rygg. Bara en sådan sak. Blåst på konfekten, igen, dubbelt.

Den som kan sin historia för innevarande säsong vet att vi ännu inte lyckats vända och vinna en enda match där vi hamnat i underläge. Löven borta. Två snabba mål i röven via powerplay. Sedan en lång pina innan slutsignalen där vi förgäves försökte komma ifatt. Samma pina idag. Sarg ut. Sarg ut. Och sedan en och annan icing. Men effektivt var det, så klart.

Vet inte riktigt vad som är mest beklämmande efter dagens match. En match där vi faktiskt spelar riktigt bra långa stunder. Bra fart på händer och fötter hos många spelare. Rörligt och roligt anfallsspel där många visade upp pigga ben. Men vad hjälpte det när alla avslut gick en meter över eller två decimeter utanför. Tydligen ska vi spela som vi gjorde tidigare på säsongen. Ge fan i att anfalla. Då vann vi i alla fall matcherna. Precis som Löven idag. De anföll sparsamt och det gick ju bra, så klart!

- Glömde köpa en kanelbulle idag. Kanske därför det gick som det gick?

Själv vägrar jag hemfalla till att såga spelare eller ropa på avgångar. Det är bara tramsigt. Det är att försöka hitta genvägar där inga genvägar finnes. De spelare som vi har nu ska banne mig klara av att vinna matcher. Det gäller bara att pricka målet när man serveras lägen. Inte skjuta i plexit eller sargen. Då blir det inga mål, så klart!

En ny spelare har troligen spelat till sig en plats i laget. Mattias Bromé. Risken är dock att han hamnar i samma zon som övriga spelare. Zonen där puckar inte vill studsa in. Så länge han inte vet om att det finns en sådan zon är det dock ingen fara. Låta han fara runt på isen i ungdomligt oförstånd. Säg inget. Då kommer det säkert gå bra. Det ligger lite i ungdomens natur nämligen. Att inte förstå att saker och ting faktisk kan vara svåra att utföra. De bara kör. 

- En märklig säsong detta, så långt. Vi spelare inte direkt övertygande men hänger med i toppen!

Jonas Fransson måste snart surna till på alla överkörningar. Idag fick han ungefär elva Lövenspelare över sig vid en tilltrasslad situation. Det tycker jag åtminstone var sju för många. Varför kan inte vi köra över motståndarmålvakten? I alla fall en gång per match. Känns mer rättvist. Räcker att knuffa in målvakten i eget mål. Precis som BIK Karlskoga brukar roa sig med. Ibland blir det till och med mål när man gör så! Fråga Höggren i BIK Karlskoga....


Vad kan man då säga om Björklöven, förutom att de var duktiga på att slå sarg ut? Tja, de hade vita tröjor och var ganska ointresserade av att spela offensivt. Kanske spelade de efter en matchplan, vad vet jag. Kanske är de så illa tilltufsade mentalt på grund av sin tabellplacering att de måste spela som de gjorde. De kanske spelar en vägvinnande ishockey just nu. Man blir helt enkelt inte klok på någonting när det gäller detta spel som kallas ishockey.

- Kanske någon tycker att jag är lite ironisk i mina formuleringar i detta inlägg?


Nej, nu behövs det en natts stärkande sömn för att återfå kraft i arm och mod i barm. I morgon är en ny dag. Finns ingen anledning att hänga läpp för en förlust. Gäller bara att knyta näven och komma tillbaka. Igen och igen. Vad vore väl lämpligare än att åka till Hovet och sno tre poäng av Djurgården? Det låter som en utomordentligt bra ide. Så gör vi...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar