28 mars 2011

Silly - igen!

Välkommen till Västerås Stefan Andersson, vem du nu är:) Nu har vår sportchef agnat och fått napp på en av alla värvningskrokar. In i laget kommer en spelskicklig back från Norska ligan. En spelare som tidigare spelat i den anrika föreningen Teg(Umeå) samt det mer förhatliga Sundsvall. En norrlandspojk med andra ord.

Bara att han har sina rötter i den norrländska sandjorden antyder att vi får in en spelare med stort lugn. Ett lugn som brukar vara lite av ett adelsmärke för många idrottsmän från landets norra delar. Norrlänningar brukar av tradition inte hetsa upp sig för det lilla. Det ska till skenade renhjordar, rytande björnar, och dånande laviner, för att rubba det stoiska norrländska lugnet.  Med andra ord kommer vi få se en back som inte bangar på blålinjen i första taget.

Enligt rykten ska han vara en skicklig "spelande" back. Ja, ja. Den som lever får se. Under de senaste säsongerna har vi haft fasligt svårt att få tag på en back med dessa kvaliteter. Flera har fått chansen men få, eller ingen ärligt talat, har förvaltat uppgiften tillräckligt bra. Tänker bland annat på Elias Fälth. Där gick det inte som det var tänkt. I alla fall inte under hans tid hos oss. 
- Det är bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa...

När det gäller Kvalserien så var kvällens resultat inte helt överraskande. Att Växjö skulle ha en god chans att vinna mot SSK var ingen statshemlighet. Rögles bortaseger mot Modo var lite mer överraskande men inte helt oväntad. När Rögles målvakt(Fransson) är på humör, ja då är han ruskigt bra. Tydligen var det även en orgie i sumpade målchanser från Modo. Det duger inte!

Och så har vi då Örebro. Vad händer? Tja, deras insatser i årets kvalserie bevisar vad många av oss anade, eller visste. Det tar lite längre tid att bygga ett lag för KS än två säsonger i allsvenskan. Örebro får nu lära sig läxan. Göra om och göra rätt. Det räcker inte att spela grandiost i grundserien. Det behövs en dimension till. Se bara på - Leksand!

För övrigt undrar jag varför Mora tar poäng nu? Känns lite onödigt kan jag tycka :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar