6 mars 2011

Mot Mora...

Som jag redan skrivit tidigare under denna säsong: Hur bra är vi, egentligen? Det är den stora frågan. Tiotusenkronorsfrågan. Den avgörande frågan. Den obesvarade frågan. Själv vet jag varken in eller ut. Får ofta frågan av vänner, som själva inte följer laget så noga, och jag har lika svårt att svara varje gång.

Förra säsongen var det lite enklare. Då kunde man peka ut våra brister. De var tydliga. Denna säsong är marigare då vi inte har lika synliga brister. Det enda man kan peka på, med hela handen, som varit tämligen uselt denna säsong är självklart powerplayspelet. Men i övrigt har vi av och till gjort saker rätt bra. Men vi har inte gjort det tillräckligt ofta. Laget har aldrig kommit in i ett flyt där allt bara rullar på. Där poängen trillar in oavsett om man har en bra eller mindre bra dag på isen. Till en början var det väl mycket "varannandag" över laget. Faktiskt under hela hösten. Och en stor del av våren.

Men så hände något!

Exakt vad som hände, eller när det hände, är svårt att peka ut. Vi kan bara konstatera att det hände. Plötsligt började laget att uppträda som ett LAG. Vändpunkten kom, i mina ögon, efter förlusten mot Tingsryd hemma. Det lag som då vände upp mot klacken, för att tacka efter match, med tomma blickar och hängande huvuden mådde riktigt dåligt. Kanske var det då som spelarna bestämde sig att "nu får det vara nog". Nu får det vara slut på tramset. Inte en gång till ville de stå i "skamvrån" efter en blek insats på hemmaplan.

Efter den genomklappningen, för det var en blek insats, har laget kravlat sig upp på en plattform av stabilitet som jag inte sett tidigare under hela säsongen. Genom detta har laget nu tagit sig fram till ett läge där säsongens alla vedermödor, allt suck och stön, all ångest och lidande,  nu kan bytas mot framgång och glädje.

En match till. Ännu match till där laget genom en bra prestation har chansen att slänga allt gammalt bakom sig och bara blicka framåt med högburet huvud. En match till där LAGET ges möjlighet att visa oss supportrar hur bra de faktiskt är. En match till...

Men som sagt var.:
- Jag vet inte hur bra vi är. Förhoppningsvis vet jag mer efter dagens match..


Här är några saker som MÅSTE fungera i dagens match:
- Målvaktsspelet (fortsatt stabilt)
- Powerplay(vi har spelat bra, stundtals, men inte gjort mål tillräckligt ofta)
- Damien Fleury (han måste komma igång igen)
- Stäng mittzonen (vi får inte bjuda Mora på spelvändningar)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar