26 mars 2011

Silly

Sakta ser man nu hur en del andra lag i Allsvenskan börjar rekrytera inför nästa säsong. En spännande tid. En tid fylld av förväntan. Vad månne respektive klubbchef kunna trolla fram ur värvarhatten? En sak har alla klubbar gemensamt. En ytterst begränsad ekonomi. Det handlar mycket om att rensa ut det som kostar mer än det smakar och försöka ersätta med något som är aningen bättre. Ingen av klubbarna i Allsvenskan har ekonomiska muskler att tävla med ES-lagen om de attraktivaste namnen. Här handlar det istället om att hitta eventuella guldkorn på ishockeyns bakgårdar. Hitta spelare i ligor utan stjärnglans eller någon annan form av status. Norska, Schweiziska, Österrikiska ligan kan rymma ett och annat guldkorn. Ofta handlar det om svenska spelare som en gång flytt inhemska ligor på ålderns höst för att tjäna några sista kronor i karriären. Den typen av spelare känns inte lockande att värva då de flesta redan passerat zenit i sin karriär.

När det gäller Gulsvart så gör jag mig inga illusioner. Vi kan inte förvänta oss några "toppspelare" som på egen hand kan bära laget till framtida stordåd. Sannolikt blir det till att hitta rätt "typ" av spelare och fortsätta "bygget" av den ishockey som Mats Waltin förespråkar. Förhoppningsvis får vi behålla så många spelare att det finns en stabil stomme att bygga vidare på. Då kan vår sportchef försöka plocka in precis den typ av spelare som behövs för att laget ska växa ännu en bit kommande säsong.

Men som sagt. Vi kommer säkert få se många spelarnamn passera revy innan nästa säsongs trupp är spikad och klar. Men spännande är det...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar