27 mars 2011

Summering - och lite annat!

Ja, så är det! Vid något tillfälle tänker denna blogg spänna bågen och göra sig lite märkvärdig. Bloggen tänker nämligen försöka sammanfatta den gångna säsongen och det är inget som låter sig göras i en handvändning. Man har tänkt, grunnat, funderat och kommit till en del insikter. Några saker blev som man tänkte - andra inte. Men än får dessa tankar vila. Det är bra att man har lite distans innan man sätter igång och klagar, beklagar, berömmer, analyserar, och kverulerar i största allmänhet.

Istället väljer jag att ställa frågan: - Vad håller Tingsryd på med? De är på väg att spela bort sin plats i Allsvenskan! Rent horribelt enligt mig. Med den spelartruppen ska de bara "ånga" igenom kvalserien med i det närmaste full pott. Tydligen är det något "sjukt" i den spelartruppen! De bärande namnen, de spelare som skulle var spetts, är just nu otroligt uddlösa. Jag tänker närmast på den finska kolonin i laget. Skamligt är ordet..

Det positiva med denna kvalserie är att Asplöven är avhängda. Där drog nog de flesta ekonomiansvariga i våra Allsvenska klubbarna en suck av lättnad. Det hade blivit rysligt dyra resor till landets absoluta norrpunkt på ishockeykartan. Man kan ju fråga sig hur Asplöven skulle hanterat alla resekostnader om de avancerat till AS? Dyrt hade det blivit..

Troja ser ut att fixa nytt kontrakt. Frågan blir vilket det andra laget blir? Karlskrona, Vita Hästen, Huddinge har alla chansen fortfarande - tillsammans med Tingsryd. Det mesta pekar dock mot att Huddinge gör Troja sällskap i nästa års Allsvenska.

I den "riktiga" kvalserien har Växjö bra häng på en ES-plats. De har norpat tre poäng i sina möten med Modo och SSK och detta på bortaplan. Stark jobbat. Nu har de ES-lagen på hemmaplan. Kan de vinna en av dessa två matcher - ja då har de öppet mål mot en ES-plats. Men då kommer säkert nerver och annat elände in i bilden. De ska då "bara" avsluta med segrar mot Rögle, Örebro och Mora! Jösses! Det blir ingen lätt resa...

Kanske kan Växjö få lite hjälp av de andra lagen? Både Örebro och Mora kan fortfarande ta en eller annan skrällseger mot Modo eller SSK. Jag gissar det måste till något sådant för att de ska gå vägen för Jannes Lakejer...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar