13 mars 2011

Kval!

Underbara kval...


Det finns många kval att följa för en hockeynörd som denna blogg. Vi har de som vill UPP i Kvalserien, vi har de som vill UPP i Allsvenskan och vi har de som inte vill åka UR Elitserien. Dessutom har vi de som inte vill åka UR slutspelet. Kval, kval, kval. Helvetes kval. Ångestens kval. Glädjerusets kval. Kvalen har många ansikten - typ!

Slutspelet:
Nu kommer jag med spänning följa HV71:s kval. Tänka sig att stora, rika, feta, duktiga, prydliga, präktiga, slutspelsvana HV71 just nu lider av ett helvetes kval. De är på väg att åka ut ur detta slutspel till ljudet av änglars klagan och prästers gråt. Hela Jönköping kommer behöva träffas för en kollektiv bikt om inte laget reser sig illa kvickt. Vad är det då som krånglar för reagerande Svenska Mästarna? Jo, det möter ett lag som inte har något samvetskval. Laget är AIK. Ett lag med en Fasth bak och ett rörligt intellekt. Begåvningen består i att spelarna struntar i allvaret och bara kör. De tänker inte så mycket. De bara öser på. Så enkelt kan det vara.

-AIK gestaltar just nu den berömda Humlan! Ni vet. Humlan kan egentligen inte flyga men så länge ingen talar om det för Humlan - så fortsätter den att flyga...

Nu tror jag dock HV71 griper tag i denna Humla, denna irriterande surrande svartgula sak och dänger den i isen så det skvätter om det. Men det räcker inte. AIK kommer surra vidare och ta hem denna kvartsfinal. Snacka om bra reklam för Hockeyallsvenskan, och sug i er alla #%&"!% sportchefer i ES som envist hävdat att lagen som kommer upp är för dåliga... 
-Heja AIK!


Kvalserien mot ES:
På måndag startar nästa Kval. Kvalet tillbaka för SSK och Modo. Där tror jag att Modo kommer få det riktigt tufft. Så tufft att jag redan nu sticker ut min sköna haka och påstår att Modo åker ur! Modo åker ur. Smaka på det! Vad ska Peter Forsberg göra då? Comeback? SSK kommer däremot nöta sig kvar. De vet hur man gör för att inte tappa taget om en livlina. Och så har de Peter Popovic. Bara en sådan sak.
- Heja SSK!

Vilket lag kommer då följa med SSK upp i ES? Det vet jag. Örebro. Jajamensan fattas bara. Örebro kommer överraska alla och ta klivet upp. Detta till Janne Karlsson stora förtret. Växjö viker ned sig, Mora har inte en chans, Rögle har bara en målvakt.
- Heja Örebro!

Kval till Allsvenskan:
Sedan får vi inte glömma kvalet till nästa års Allsvenska. Här är ett veritabelt getingbo. Karlskrona, Asplöven, Tingsryd, Troja, Vita Hästen och Huddinge. Av de lagen är det två lag jag absolut vill ha fetbort. Huddinge och Asplöven. Vem vill åka till lilla trånga kalla Björkängshallen? För att inte tala om den lada som Asplöven huserar i. Skandal. Den tar in 780 personer(!). Och då står hälften av publiken i spelarbåsen.

Nej här vill jag se att Karlskrona, Vita Hästen och eller Tingsryd spelar med oss i nästa års allsvenska. Men måste jag välja två så blir det Karlskrona och Tingsryd.
- Heja Tingsryd!
- Heja Karlskrona!


Härligt! Vem sa att säsongen var slut?

2 kommentarer:

  1. Som vanligt så har du fångat sanningen i flykten, spetsat den med lite humor.
    Och div tips om hur det kommer gå.
    Lika läsvärd blogg som alltid.

    SvaraRadera
  2. Fick göra en liten korrigering. Det är inte idag som AIK lirar. Det är ju sedan. Den 15:e! Tänk så fel man kan skriva när man skriver. Men det är tanken som räknas - typ!

    SvaraRadera