8 mars 2011

Leksand - Västerås

 Kan behövas i kvällens match.....


Ny match mot knäckebrödsgänget. Hur ska det gå? Hur ska det bli? Det börjar dra ihop sig till "sista matchen med gänget" för många spelare i truppen. Hur kommer inställningen vara i de kommande matcherna. Blir det till att strida för ära och klubbfärgerna eller handlar det mer om att göra en "snygg avslutning" utan att offra allt? Är spelarna fortfarande tillräckligt motiverade för att "åka genom sargen" för laget? Jag är skeptiskt! Det finns tre orsaker till denna min skepsis:

1.Vi hade Almtuna i säcken - men glömde knyta till!
2.Vi hade Mora i säcken - men kunde inte knyta till!
3.Vi hade Leksand i säcken - men hade inte kraft att knyta till!
Belöning: 3 Poäng


Jämför detta med Moras resultat:
1. De spelade ut Leksand hemma och vann enkelt!
2. De var stundtals utspelade av oss men vände och vann i slutet av matchen!
3. De kämpade ned Almtuna och avgjorde med två minuter kvar!
Belöning: 9 poäng

Vi har med andra ord gjort tre bra insatser mot tre svårspelade lag men inte haft förmågan att spela hem matcherna. Det är ingen rolig mental ballast att ta med sig till Tegera Arena på onsdag. Där möter vi ett Leksand som numera är fyllda av tillförsikt och ser an matchen med stort välbehag. De kände att de var starkare än oss sist. De kände att de hade ganska bra kontroll på matchen. De har säkert värsta segervittringen redan nu.

Vi kommer få ta oss an ett lag som med största sannolikhet kommer skölja över oss med allt de har redan från start. Det kommer bli en anstormning utan dess like. Våra backar kommer ställas på hårdast tänkbara prov. Vårt målvaktsspel måste upp på en nivå som vi ännu inte sett  i denna förkvalsserie. Kort sagt måste Gulsvart göra en heroisk insats. Och det redan från första nedsläpp. I senaste bortamötet drog Leksand ifrån till 4 - 0 innan våra spelare vaknade till. Ett liknande scenario kan bli frukten om inte Waltin lyckas få fart på sina mannar direkt vid matchstart.

Jag fruktar, säker helt ogrundat, att vårt Gulsvart kommer vika ned sig ganska snabbt om vi släpper in ett eller två snabb mål. Då finns risken att den positiva bild av lagbygget som växte fram under slutdelen av grundserien grumlas och istället ersätts med misströstan över ännu en "misslyckad" säsong. För föreningens, supportrarnas, och sponsorernas skull hoppas jag Gulsvart har både kraften och förmågan att avsluta denna säsong på ett hedervärt sätt. Att de ger oss alla något positivt att ta med oss under de långa månader som snart väntar inför nästa säsong.

Så, kära Gulsvart, gå nu in och kör järnet. Ge allt. Ni må vinna eller förlora. Det kvittar lika. Det viktiga är att vi får bära med oss en känsla av att vi kanske, kanske, har något att bygga vidare på till nästa säsong...

Mer än så begär jag inte nu!


2 kommentarer:

  1. Det gick ju bra till slut - nu är ni med i matchen igen! Mora ska absolut inte känna sig säkra på kvalserieplatsen.

    Peter Öberg är verkligen - sedan några veckor tillbaka - inne i ett mäktigt stim, alltså med hans mått mätt. Öberg är tveklöst VIK:s störste "tiger i tanken" som läget är nu... :)

    SvaraRadera
  2. Jadu! Det gick hyggligt. Tänk vad man grämer sig över förlusten hemma mot Mora nu. Den matchen skulle vi vunnit..

    SvaraRadera