7 mars 2011

Västerås - Leksand 2-3(str)

Vi kan inte vinna! Så enkelt är det. Vi har alla verktyg i lådan men har inte riktigt förmågan att använda dem på bästa sätt. Det som sviker oss idag är framför allt kraften, energin, orken, kalla det vad ni vill. Det var många många trötta och tunga ben på isen under tredje perioden. Efter att Leksand grottat in kvitteringen var det spel mot ett mål.  Där dränerades vi på våra sista krafter. Där gick luften ur. Där tog den slutgiltiga rädslan över att förlora ännu en jämn match överhanden.

Efter Leksands kvittering fanns bara en sak i skallen på spelarna. Ut med pucken ur zon - åk och byt! Om vi vunnit mot Mora senast hade nog scenariot varit lite annorlunda i denna match. Nu gjorde spelarna en heroisk match mot Mora men kammade noll. Det blev ett för stort mentalt tungt ok att bära med sig in i slutfasen av denna match. 

Men jag ser ingen anledning att klanka för mycket på laget efter dagens match. De gjorde sitt bästa. De slet för kung och fosterland. De offrade sig i varje byte. Men vi var helt enkelt inte tillräckligt bra idag för att hota Leksand under den sista perioden. Trots det höll vi på att få en gratismöjlighet till två härliga poäng i sudden när vi spelade fyra mot tre. Spelet var det inget fel på, men, avsluten var inte tillräckligt bra. Vi fick en sista chans men kunde inte förvalta den.

Det enda som stör mig lite efter matchen är Waltins matchning av våra målvakter. Idag valde han Sperrle. Det var helt rätt. Han gjorde en stabil insats. Men varför fick inte Johan Gustafsson chansen att stå under straffläggningen? Varför? Johan som tog tre av tre straffar borta mot Almtuna. Johan som är en betydligt bättre "straffmålvakt" än lilla Sperrle! Det är för mig obegripligt! Där gav vi bort chansen i straffläggningen enligt mitt sätt att se på saken...

Nu ser vi till att göra en präktig läggmatch borta mot Mora...


4 kommentarer:

 1. Inte skulle väl stolta Västerås spela en läggmatch. Det finns inte på kartan! Jag minns när Leksand spelade upp Mora i elitserien. Snacka om rakryggat!

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att ni inte fick 3 pinnar i dag.
  Hade verkligen trott att det skulle bli så.
  men det är bara att komma igen, även om Mora verkar vara heta just nu. Men allt kan hända, så lycka till!

  SvaraRadera
 3. Anonym: Kan aldrig tänka mig att laget vill vika ned sig. Men som supporter är det bäst att gardera sig i förväg. Går det alldeles på tok i matchen mot Mora så kan man behöva skylla på något:)

  SvaraRadera
 4. Endast fbk gör läggmatcher..
  Näst sista matchen, mot VF borta är ett praktexempel..

  Fbk har drastiskt minskade publiksiffror, Loob har gnällt i tidningarna hela vintern och nu var de helt enkelt riktigt rädda för att VF skulle åka ur. Det är ju det enda laget som fbk drar fulla hus mot. Fanns ju tomma stolar t.om i Slutspelet förra året..

  SvaraRadera