23 mars 2011

Norrland mot Norrland

Skellefteå - Luleå  3-4(sudden)
Passade på att avnjuta matchen mellan Skellefteå AIK och Luleå denna tisdagskväll. Det blev en rätt intressant drabbning mellan två lag som till en början öppnade lite trevande. Om man förväntat sig ett "krig" på isen så blev man besviken. Tvärtom var matchen genomgående väldigt snäll. Inte mycket till närkamper att skriva hem om - typ. Men så har varken Skellefteå eller Luleå några genuina busar, eller grisar, i sitt lag.  Det är helt enkelt två lag som spelar rätt diciplinerat. Speciellt Luleå. Skellefteå får anses vare lite mer kreativa i sitt spel.

Nu vann Luleå till slut, på övertid, och i mina ögon behöver de inte skämmas ett dugg över detta. Visserligen hade Skellefteå perioder då de öste på offensivt men man kunde inte låta bli att imponeras över hur Luleå envist höll fast i sin spelplan. Och sa hade man - Arla!

Jädrar i min låda vad Pär Arlbrandt var bra i denna match. Till och med gnällgubben nummer ett, Leif Boork, var tvungen att erkänna detta. Men detta erkännande kom först några minuter in på förlängningen då Arla gjorde en patenterad dragning som helt lurade bort backen och därefter skickade pucken i insidan(!) av stolpen och ut. Där var det nära att Arla med ett tredje mål avgjort denna match.

Ska man vara ärlig så var det faktiskt Arla som låg bakom 90% av de riktiga farligheterna för Luleå i denna match. Inte illa pinkat av en kille som många ansåg aldrig skulle klara av att hävda sig i ES! En av dem var faktiskt - jag...

Niklas Olausson däremot behöver komma igång lite mer efter sina skada. Endast vid några få tillfällen visade Niklas upp delar av sin otroliga spelbegåvning. Där finns mer att ta av.

Sebastian Meijer, den tredje "västeråsaren" i Luleå fick göra några sporadiska byten i denna match. Mest som avlastning för de andra spelarna. Enligt supportrar från Luleå kommer han inte få en plats i laget till nästa säsong trots att han har ett gällande kontrakt(1+1). Istället kommer Luleå försöka låna ut honom till en annan klubb som därmed tar över hans lönekostnad. Eller åtminstone delar av den.

Matchens stora Kalkon var i mina ögon Leif Boork som expertkommentator. Under hela matchen, nästan, satt han och ondgjorde sig över att Arla "överdrev" eller "förstärkte" vid alla utvisningssituationer! I mina ögon pratade han - bajs! Han fortsätter att odla den myt som såddes under matchspelet mellan Luleå och Djurgården. Oerhört lågt av en så bildad(!) och respekterad man som Boork.  Visst är det så att Pär Alrbrandt ramlar då och då i närkamper, men, det kan bero på att han väger mindre och är betydligt kortare än alla sina motståndare. Lite av fysikaliska lagar - typ!


Men det absoluta bottennappet i TV4:as sportsändningar måste ändå vara ärkenötet(!) Max Grinndahl. Kan någon begripa varför han överhuvudtaget ska vara med under sändning? Hans direktrapporteringar från spelarbåsen tangerar ständigt nya bottennoteringar. Jag säger som Magnus Uggla:  - Jag mår illa!

AIK förlorade borta mot FBK som väntat. Nu skrevs förlustsiffrorna till knappa 1 - 2 men sanningen är att AIK aldrig kunde hota i denna match. FBK var större, tyngre, elakare, starkare och vann kontrollerat. Kan AIK komma igen? Nej, jag tror inte det. Det brändes massor av energi mot HV71 och jag gissar att många spelare rent mentalt redan är nöjda med säsongen. Och det är inte bra för AIK.
För vad är det man brukar säga: - Hungriga vargar jagar bäst!, och vargar är ju något som FBK brukar förknippas med..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar