3 april 2011

Vårkänslor

Ja faktiskt börjar det kännas så! Det spirar lite lagom konspiratoriskt i skogen där man tar sin a hundpromenader. För någon vecka sedan var det full fart i ABB Arena och nu går man bland knopp och blom i vår Herres Arena. För övrigt kan bloggen rapportera vårens första fästing. Den satt snyggt parkerad bakom vänster öra på katten.  Se där en liten ut-vik-ning en söndagsmorgon. 

Nåväl. Spelet med puck och klubba är fortsatt ganska spännande på olika nivåer. Två kvalserier och spelet om SM-bucklan. Och i slutet av maj(!) är det som vanligt Hockey-VM. Hur ska det då gå?


Färjestad - Skellefteå
Där har vi årets kombattanter som gör upp om de ädlaste valörerna på medaljen. Självklart håller jag här på Skellefteå AIK. Tycker de har ett spännande lag. En trevlig blandning mellan gammal och ung, fart och finess, och längst bak står Andreas Hadelöv. Ett vinnande koncept enligt mig.  


Rögle, Modo, SSK, och Växjö
Fyra lag som gör upp om två platser till nästa års ES. Tänka sig att Rögle är med i racet - igen! Ärligt talat tycker jag inte de har en trupp för att nå så långt. Är riktigt överraskad av att de är med i matchen. Så bra är de inte att de ska klara av ett nytt avancemang till ES.

 
Växjö sitter i förarsätet just nu. Har sett dem spela två matcher i årets KS. De spelar smart. Det måste man ge Janne Karlsson kredit för. Han vet exakt vad som krävs i varje match. Snyggt jobbat. Däremot kan man fundera över SSK:s genomklappning. Det finns säkert förklaringar till det. Men märkligt är det.


Örebro sprattlade till senast och vann mot SSK. Idag har de chansen att sätta en käpp i hjulet för Växjö. Undra om de har motivationen till det? Jag tror inte det. Men det vore lite roligt om Örebro vinner och skapar än mer dramatik i denna serie...

Kvalet till Allsvenskan
Troja går som tåget och Tingsryd går inte alls. Här ser det ut som om Karlskrona och Huddinge erbjuds en chans att haka på i striden om andraplatsen efter suveräna Troja. Vad kan man säga om TAIF? Pinsamt är ordet! Med den truppen ska man inte ha några problem att behålla sin plats i AS.

1 kommentar: