9 april 2011

SSK - Sperrle - Tobias

Så var vi där igen! Åter får vi kampas med anrika SSK i allsvenskan. Tänk så det kan bli. Undrar om Poppe orkar fortsätta en säsong till. Var det inte snack om det tidigare under säsongen när SSK hade lite flyt i spelet. Vill minnas de hade nio raka matcher där de plockade poäng och var på väg mot en säker plats i tabellen. Då pratade man glatt om att det skulle satsas på kontunitet och att Poppe var mannen för laget och framtiden. Undrar jag om de tycker så fortfarande i SSK? Men å andra sidan ska man inte lasta Poppe allt för mycket för SSK:s tillbakagång. Trots allt är det spelaren på isen som måste göra jobbet. Varje match. Och har man dessutom en tämligen profillös trupp så är det inte så jädrans enkelt att klara biffen.

Men visst är det märkligt att SSK ständigt hamnar i kvalserien, år efter år, och aldrig tycks komma upp ur bottenträsket! Jag unnar faktiskt en sådan anrik förening lite framgång som omväxling. Speciellt när Poppe är involverad...

Modo, däremot, kan se an framtiden med visst hopp. Det var nog en nyttig resa laget gjorde denna säsong. En tydlig indikation på att det inte går att bygga lag på "namn". Det är inte storleken på lönekuveret som avgör tabellplaceringen. Trots Modo:s värvningar av en handfull riktigt bra spelare under januari lyfte aldrig laget till någon högre nivå. Nu vet alla inblandade i den klubben att endast hårt arbete, i varje match, av varje spelare, är den enda framkomliga vägen. Nu gäller det bara för Modo att hitta spelare som är villiga till denna uppoffring..

Spelarflykt
Tobias Forsberg till Leksand! Det var en rejäl överraskning måste jag säga. En mycket annorlunda värvning av dalaklubben. Tobias är en spelare som man lätt tar till sig som supporter. En spelare som i varje byte försöker göra sitt jobb till hundra procent. En riktig gnuggare med en del tekniska kvaliteter. Tyvärr låste sig det mesta för honom denna säsong. Det hände inte mycket när han hade pucken. Lite sorgligt att se. Med tanke på att han faktiskt gjorde en rätt svag säsong är övergången till LIF än mer förvånande. Men det är bara att önska Tobias lycka till....


Målvakterna
Tydligen är det långt ifrån klart hur det blir med vårat målvaktspar till nästa säsong. För mig finns det bara en sak som gäller: - Se för hundan till att behålla Sperrle! Där har vi en målvakt som, med rätt uppbackning från föreningen, kan bli den grundbult som alla lag behöver. En riktigt stabil sista utpost.  Sperrle visade under den gångna säsongen att han inte bara kan briljera - han var även överraskande jämn i sitt spel.

Visst är även Johan Gustafsson en duktig målvakt men han är ännu under fasen utveckling. Man vet aldrig riktigt vart det tar vägen med hans spel kommande säsong. Minns att han började strålande, kom hem från JVM, och var sig inte alls lik. Faktum är att han i många matcher under vårsäsongen såg väldigt "valpig" och osäker ut i kassen. Det är ganska typiskt för en ung lovande målvakt på väg upp i sin karriär.

Det allra bästa, ur min enkla horisont, vore att ge Sperrle förstaspaden från start. Inget prut, inget tjafs. Då kommer sannolikt Sperrle växa till den målvakt som vi verkligen behöver för att ta ännu ett steg på vägen mot en hägrande ES-plats.

Frågan är bara om JG accepterar en sådan utveckling? Vad säger hans agent? Det är knepigt att lova målvakter speltid. Alla målvakter vill stå varje match för att få trygghet i sitt spel. Ingen vill vara båsöppnare.

- Snart är det dags för en ny säsong för - inlines!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar