1 december 2010

Västerås - Troja 4 - 0

Tjossan! Det blev till slut tre lika säkra som välkomna poäng i kvällens batalj mot Troja från djupaste Småland. Men inte var det mycket till match inte! Men skit i det. Skit i att det stundtals såg taffligt, fumligt, klantigt, ängsligt, omständligt ut. Vi vann och det är det enda som räknas. För första gången denna säsong(!) törs man nog säga att vi har en kedjeformation som verkligen fungerar. Tänker närmast på Rasmussen, Olsson och Forsberg.

Ärligt talat har jag varit lite tveksam till den treenigheten då jag tycker de är allt för lika varandra i spelstilen men i kväll bevisade de att jag hade fel. I stort sett varje gång de var inne på isen lyckades de etablera spel i Trojas zon och skapade många riktigt bra chanser. Genom sin rörlighet är de oerhört svårfångade samt skapar fina ytor till varandra. Härligt att se lite ljus i mörkret:)

En annan spelare som jag vill lyfta fram är Fredrik Johansson. Vilken kille! Han måste ha varit  genomgående bäste spelare så här långt in på säsongen. Fin fart på rören, skicklig att ta in puck i anfallszon, och sätter ofta upp sina medspelare i bra lägen med fina pass. Han skapar nästan alltid något i varje byte på egen hand. Det är bra!

Daniel Sperrle gjorde en gedigen insats. Inte ett enda "fummel" med pucken. Inga vanskliga utflykter bakom mål. Allt såg kontrollerat och städat ut. Det är gott med två så stabila målvakter!

Våra importer har dock det lite tungt just nu. McGrath fick hänga två strutar och visade stundtals upp bra skridskoåkning, hyggligt hemjobb, och hade några fina försök till framspelningar. Han kommer undan matchen med godkänt betyg.

Värre är det för Damien Fleury. Han trampar mest vatten just nu men jag tycker inte det är helt hans eget fel. Problemet, som jag ser det, är att han inte bjuds in i spelet. Han får ofta jaga på puckar som dumpas ned i sarghörnen. Sällan får han puck/passning i mittzon när han har farten uppe för att sedan kunna utmana motståndarbackar med sin eminenta skridskoåkning. Allt som oftast får han istället pucken levererad vid fel tillfälle. Hans styrka är INTE att grotta vid sargen. Han måste oftare serveras pass från backar när han tar fart genom mittzon. Idag åkte han till sig lägen flera gånger och väntade på pass som aldrig kom.

Än värre kanske det är för Walters! Just nu är det inte mycket som stämmer för honom. Visst jobbar han bra i spelet utan puck, men för sjuttons gubbar, det är med puck vi vill se honom leverera! Nu får han inte ens spela back i powerplay längre där Waltin nu ,av någon outgrundlig anledning, sätter in Lindh(!) och Lundgren(!) istället. Märkligt på min ära.

Sammanfattningsvis ett litet fall framåt när det gäller det offensiva spelet. Det var länge sedan som vi skapade så många riktigt bra chanser under en match. Med mer normal utdelning hade vi dödat matchen redan under andra perioden.  När det gäller defensiven såg det helt ok ut idag. Visst finns det skönhetsfläckar men vinner man utan att släppa in mål bakåt så ska i alla fall inte jag klaga för mycket denna gång...

Avslutningsvis måste jag bara skriva att Troja är det absolut sämsta lag som gästat ABB Arena denna säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar