13 december 2010

Ge han spaden..

..Sperrle for Firsth Spade!

Inget ont om Johan Gustafsson som är en fenomenal målvaktstalang och som gjort flera storstilade matcher i Gulsvart denna säsong, men, i ett läge där det blåser lite ostadiga vindar tror jag mer på den rutin som Sperrle har. Jag inbillar jag mig helt enkelt att Sperrle är bättre mentalt rustad att spela i ett lag där inte allt fungerar. Han kan ta ett misslyckande, överleva ett eventuellt slumpskott som går in, och fortsätta hålla fokus på sin uppgift. Han är dessutom en pådrivare på isen som håller sina backar under Herrans tukt och förmaning!

I en tid då vårt försvarspel i egen zon ibland kan se lite slarvigt ut är det bra med en kille längst bak som kan sätta blåslampan under arslet på de backar som dräller med pucken. Den egenskapen kan vi nog inte tillskriva J. Gustafsson - ännu.

Så jag säger inte att Sperrle är bättre än Gustafsson i att rädda puckar. Det jag vill premiera och lyfta fram är Sperrles övriga kvaliteter som spelare. Han har trots allt varit med om en hel del och bangar säkert inte i första taget när, eller om, det blåser upp lite motvind i det defensiva spelet.

Så därför, och endast därför, förordar jag här och nu att Sperrle ska ha den första spaden. Nu!



3 kommentarer:

  1. Håller med till 100% och tack för en bra blogg...alltid kul att läsa ...men var får du tag på alla "kuliga" bilder`?

    SvaraRadera
  2. När det gäller bilder handlar det mest om tålamod. En del gör jag själv men oftast tillbringar jag tid ute på nätet sökande efter "rätt" bild. Ibland kan det ta längre tid att hitta den bild jag vill ha än att skriva inlägget:)

    SvaraRadera
  3. En bild säger mer än tusen ord, eller hur?

    SvaraRadera