28 december 2010

Västerås - Bofors 6-2

Vadå, jag bitter! Inte då. Inte idag. Idag är jag nöjd och glader. Vad trevligt med en vinst - igen! Nu har vi radat upp tre raka vinster. Kors i taket. En till synes omöjlig mental spärr äro bruten. Även vi kan vinna flera matcher i rad. Mumsigt minsann. Mer sån´t.

Få se nu:
Västerås - Mora 3 - 2
Oskarshamn - Västerås 1 - 2
Västerås - Bofors 6 - 2
Poäng: 9/9

En vinstrad vi inte behöver skämmas för. Inte det minsta. Att vi dessutom vinner mot de lag som jagar bakom oss är på något sätt dubbel lycka. Genom detta skapar vi än mer andrum för oss själva. Perfekt! Det enda som fortfarande "stör" en aning är våra dubbla förluster mot Almtuna. Ja, jag erkänner, utan omsvep, att jag fortfarande är en aning bitter över dessa förluster. Men, vad sjutton. Låt oss se vad Almtuna presterat efter det:

Tingsryd - Almtuna 3 - 0
Almtuna - Bofors 3 - 1
Sundsvall - Altmuna 5-6 (straffar)
Poäng: 5/9

Se så där ja! Vi har dragit ifrån med fyra poäng. Inte illa pinkat av Waltins mannar. Detta är en vetskap som fungerar som balsam för de förluster vi drabbades av mot AIS! Ska man räcka ut tungan, peka lång näsa, mot AIS nu och säga att "där fick ni"? Ja, jag gör det. Med en stor portion skadeglädje...

Vad kan man då säga om matchen mot Bofors? Det vete katten! I mina ögon gjorde vi i vanlig ordning en halvskaplig insats sett över tre perioder. Skillnaden mot tidigare matcher i ABB Arena denna säsong var att puckarna trillade in på ett behagligt sätt i motståndarmålet. Trots att Gulsvart inte kom ut "taggade" och tog tag i matchen så fick vi matchen ändå - på något sätt. Nyckeln var nog första målet. En soloprestation av T. Forsberg där han fick se sitt skott slinka in vid bortre stolpen. Precis när Bofors legat på i pp för att ta ledningen. Snacka om psykologiskt!

Dock anser jag att matchens behållning var förarbetet till 2 - 0 av Andreas Lindh. Det var makalöst bra. Gav närapå gåshud! Först dumpade han pucken in i anfallszon, jagade själv efter, inväntade Boforsbacken som han elegant tacklade bort, vände upp och vallade snyggt pucken via sargen till K. Olsson på blålinjen som la in pucken mot mål. På returen kunde sedan T.Forsberg raka in pucken i mål.

Som god tvåa, i prestation, kommer R.Nilsson´s skottpassning fram till T.Forsberg som bara hade att raka in pucken i tomt mål fram till 4 - 0. Det var ren och skär hockeyporr...

Till sist måste man hylla Damien Fleury som visade hur en sniper ska agera. Vid hans 3 - 0, i powerplay, såg man tydligt att "puckenjäveln ska bara  in i mål". Enkelt tog han sig fram till skottposition och hängde in pucken i bortre gaveln. Stort!

Bofors då? Tja, de var inte alls så rappa och heta som man hade förväntat sig. Troligen fick de lite dåliga vibbar av att vi kunde gå upp till 2 - 0 utan att egentligen spela speciellt bra. Stundtals under matchen lyckades de sätta lite press i vår zon men de hade fasligt svårt att få till några vettiga avslut. Det spel de visade upp i denna match kommer inte räcka för att knipa en playoffplats...

Till sist:
- Vad härligt att T. Forsberg äntligen fick lite flyt med sina avslut. Nu väntar vi på K. Olsson...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar