3 december 2010

Mitell


En makalös poängmaskin från de bakre leden. Vad ska man annars säga om den poängstatistik som Thomas Mitell har i sitt CV:
Division 1:
Poäng: 178
Mål: 86
Assist: 138
Antal matcher: 224

Vi pratar alltså om en back! Det är en helt sanslös poängskörd som skulle göra vilken forward som helst grön av avund. Med tanke på den totala impotens som våra nuvarande backar uppvisar i det offensiva spelet så kan denna värvning bli "årets klipp" alla kategorier i hockey-allsvenskan.

Roar man sig med att läsa alla de omdömen Mitell fått i tidigare klubbarna han spelat i så häpnar man över att han inte plockats upp till spel i högre divisioner tidigare! Med andra ord borde det finnas en hake. Något som felar. En länk som är trasig - typ. Och det finns det, faktiskt. Thomas Mitell är en erkänt duktig spelare, ja rent av en gudabenådad talang, men har inte varit intresserad av spel på högre nivå. Det tycker jag känns lite upplyftande i dagens strömlinjeformade elitidrott. Det är faktiskt rätt skönt att en lirare av Mitells kaliber väljer att spela på en lägre nivå "bara för att det är så jädra kul".

Det blir med andra ord ett mycket delikat problem för firma Bert och Mats att locka in Mitell i den Gulsvarta dressen och erbjuda honom möjligheten att spela sitt eget spel, på sina egna villkor, på precis samma sätt som  han alltid gjort. Ge honom massor av förtroende och låt honom få misslyckas några gånger. Vill han inte träna lika hårt som alla andra "robotar" i laget so what! Om Mitell kan bli den spelare som vi så hett eftertraktar, om han med sitt spel kan lyfta vår offensiv, få fart på vårt powerplay, ja då är han värd att utsättas för positiv särbehandling.

- Alla spelare ska inte behöva åka som "hjärndöda" duracell-kaniner och köra start och stopp bara för att tillfredsställa sin tränare. Det måste finnas plats för en och annan avvikelse i truppen! 

Jag tror på Mitell..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar