16 december 2010

Oskarshamn - Västerås 1-2


V. Mårtensson

Så kan det gå. En helt vanlig match inför juluppehållet. En match där det delades ut tre poäng. En match där det fanns en vinnare - och det var vi! Var det skönt eller var det skönt? Jo, det var riktigt skönt men inte alls oväntat. Det var på något vis precis rätt läge att spela match borta mot Oskarshamn- just nu. De har sin dipp - just nu. Lite oordning i leden, så att säga. Lite turbulens. Lite motvind. Stackars Lasse "liten" Ivarsson som för några veckor sågs som den store frälsaren. Nu står han med brallorna nere och undrar: vad är det som händer?
- Vem faen vill vara ishockeytränare - egentligen?

Som vanligt, törs man säga, är det inte lagets offensiva kvaliteter som bär mot seger. Istället är det åter en tät defensiv som skördar poäng. Kul att höra alla positiva omdömen om Niklas Lundgren. Han tycks ha hittat sitt spel igen. Det spel som han behärskar. Han ska inte vara någon kreatör på isen. Han ska bara vara jobbig att möta. När Niklas spelar enkelt, släpper iväg pucken, och bara koncentrerar sig på just det defensiva arbetet, ja då är han riktigt bra. Det visade han redan förra säsongen. Skönt att han hittat "hem" igen!

Bra också att Damien Fleury fick sätta ännu en balja. Det man önskar är att han blir mer involverad i spelet över hela isen när laget väl går till anfall. Han har mer kvaliteter än att "bara" avsluta. Oftast tar Fredrik Johansson tag i alla anfall genom att transportera in pucken i anfallszon, vilket han gör jäkligt bra, men ibland önskar man att Damien fick pucken tidigare så att han med sin speed fick utmana motståndarbackarna lite mer. När det sedan blir mer uppställt spel i anfallszon är det oftast McGrath som åker och håller i pucken. Ibland tycker jag han håller i väl mycket. Men det är bara som jag tycker. Tror Damien har mer att ge bara han får mer puck att arbeta med - typ!

Vad ska man då säga om Sperrle? Finns inte mycket att säga som inte redan är sagt. Han är en riktigt bra målvakt. Och inte bara det. Han är även en enormt bra lagspelare då han ständigt agerar verbalt för att hålla ordning på försvarstrupperna i egen zon. Det är nästan lite Thomas Ravelli-varning över hans agerande!

Till sist: V. Mårtensson. Alla jublar, nåja, nästan alla, över fighten mellan honom och V. Sjödin i Oskarshamn. Själv säger jag - pass! Jag föredrar att V. Mårtensson spelar tufft och fränt genom att bjuda våra motståndare på en och annan bröstvärmare. Där tycker jag han gör ännu större nytta. Det ska göra ont att möta honom på isen utan att handskar ska behöva kastas. Det blir lite dumt om han ska spela en match -ta en fight - för att sedan vara avstängd två till tre matcher! Det gynnar definitivt INTE laget!
- Att söka upp motståndare bara för att "bjuda på en fight" känns i mina ögon lite väl mycket underhållning a la´ NHL!

Det är en helt annan sak om han går in och agerar lite "elaka polisen" när lagkompisar råkar illa ut!

Till sist: Ge Sperrle förstaspaden nu!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar