26 december 2010

Bofors - igen..

Speedy Gonzales

Match igen på måndag. Underbart! Bofors kommer på besök. Kan misstänka att en och annan Närking sitter och hoppas på Gulsvart seger. De vill inte gärna se att Bofors fortsätter på vinnarspåret efter vinsten mot Örebro i senaste derbyt. Ett derby som fortfarande skördar en del kommentarer. Det sved rejält i skinnet på Närkingarna när de åter fick sträcka vapen i ett derby. Två gånger om har de nu förlorat mot både Bofors och oss. De kan alltid trösta sig med att de ligger tvåa i tabellen - än så länge!

Vad har då Speedy Gonzales med detta att göra?

Jo, så här tänkte jag. Vi kan alla vara ense om att Gulsvart gjort en anständig höstsäsong trots att spelet både hackat och gått på styltor stundtals. I sanning är det rent av obegripligt att vi ligger så bra till med tanke på vårt nästan obefintliga anfallsspel! Det är där Speedy kommer in i bilden.

Vårt problem har varit, enligt mitt förmenande, att det har gått för fort! När man väl ställt om till anfall har det ofta stressats iväg med en jädra fart men utan riktig tanke. Passningar har inte suttit på bladet, om man säger så, utan ofta kommit lite bakom, i knähöjd, för långt fram, i fel ögonblick, eller inte alls. Man har passat när man borde skjutit och skjutit när man borde passat. Helt enkelt väldigt otajmat. Massor av tillfällen att göra mål har därmed runnit ut i sanden.

- Jag inbillar mig att någon i varje kedja måste våga hålla i pucken en aning, låta andra spelare komma i läge, innan de själva passar eller går på avslut.

Men det är bara vad jag tycker!

Som tur är kan vi även i fortsättningen förlita oss på att vår defensiv samt vårt målvaktsspel kommer ge oss chansen att vinna vilka matcher som helst under vårsäsongen. Men. Visst vore det trevligt om vi redan i matchen mot Bofors får se att mer konstruktivt anfallsspel...

Vi vinner - så enkelt är det..



2 kommentarer:

  1. Grattis Gurkis, proppen ur.

    SvaraRadera
  2. Det var en besynnerlig match. Vi skapade inte fler chanser än tidigare men nu gick puckarna in!

    SvaraRadera