4 december 2010

Borås - Västerås 1 - 2


- Och nästa omgång i AS spelas mellan....
(appropå serieupplägget)

Så var det bara att lägga ännu tre poäng till de tidigare trettiosju. Gulsvart har nu samlat ihop fyrtio poäng i årets hockeyallsvenska. En imponerande poängskörd av ett lag som egentligen aldrig spelat riktigt bra en hel match och som fortfarande har stora problem med målskyttet. Egentligen ska det inte gå. Snittar man knappt tre mål per match så borde det inte gå. Hemligheten är givetvis vårt fenomenala målvaktsspel, en tät defensiv, samt vårt stundtals lysande boxplay. Där måste jag, och troligen alla andra, utan undantag ge M. Waltin betyget MVG i utförande och genomförande.

Visst hade det varit en aning festligare om vårt Gulsvart, likt Örebro eller Växjö, hade stänkt in lite fler kassar i varje match men varför klaga - egentligen? Vi har de godbitarna att se fram mot. Till dess får vi fortsätta att njuta av det spel som bevisligen bär frukt i form av regelbunda, om än inte övertygande, segrar.

Många "förståsigpåare" hävdar som bekant att man ska bygga bakifrån och fram. Först en bra målvakt, sedan en tät defensiv, och därefter börjar producera framåt. Låter fin-fint det. Då inväntar vi med spänning på denna nästa fas i Gulsvarts utvecklingskurva. Varför inte stänka in åtta puckar mot AIS?

****
Synd att D. Rasmussen åkte på en hjärnskakning idag. Han var klart på G under de senaste hemmamatcherna.

****
Härligt att Walters äntligen fick hänga en kasse igen. Det behövde han. Men vad gjorde han för att åka på matchstraff - egentligen? Trodde det var V. Mårtenssons grej att fixa sådant!

****
Unge herr Ljung fortsätter att övertyga. Härligt. Men visst är det lite "lustigt" att vår egen junior just nu levererar bättre än våra "dyra" importer! Så kan det gå...

****
Någon fler än jag som noterade att vi lyckades spela fem minuter(!) powerplay i dagens match utan att näta! Klart underkänt - igen - i den diciplinen.

****
Daniel Sperrle. Säger inte mer!

****
Till sist kan man bara undra över den kommité som sätter ihop årets seriematcher i AS. Hur har man tänkt? Inte nog med att några lag spelade omgång 51(!) redan omgång 17, eller att MIF har spelat fler matcher än alla andra lag. Hur i hela friden kunde vi få två raka bortamatcher mot AIS! Hade gubbarna rökt på?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar