4 november 2010

Våra importer #2

Så är det vara dags att återknyta till ett tidigare inlägg där jag bedömde våra nyförvärvs insatser. (Och då främst våra importer)

Våra importer #1


Jason Walters
Damien Fleury
Juha Kiilholma(Kickad)
Evan McGrath

Ut ur truppen, precis före seriestart, åkte:
Matt Sisca


Hur har då utfallet blivit för våra importer? (Inom parentes den tidigare betygsbedömingen)

Jason Walters
- Klok och spelskicklig spelare. Briljerar inte på isen men arbetar alltid hårt i bägge riktningarna. Duktig skridskoåkare, bra speluppfattning, åker rätt på isen, hittar ofta bra passningsvägar.

Betyg: Får 4/5 (3/5). Sedan min förra bedöming har Walters på flera sätt bevisat att han är här för att stanna. Hans gedigna arbete över hela isen är riktigt bra. Han drar inte på sig onödiga utvisningar, agerar lungt och säkert över hela planen och har dessutom börjat panga in mål i powerplay!


Damien Fleury
- Kanske truppens bäste skridskoåkare. Underbar teknik med klubba och puck, bra avslutare, fin blick för spelet och förvånansvärt fysisk i sitt spel trots sin ringa storlek.

Betyg: Får 5/5 (4/5). Det är svårt att inte gilla den "lilla fransosen". De matcher han inte gör mål, eller poäng själv, bidrar han med hårt arbete, fina pass, aktiv skridskoåkning till att hans medspelare får fina chanser till avslut, poäng eller mål. När han nu, dessutom, har gjort flest mål av alla forwards i AS så är omdömet givet.


Juha Kiilholma
- Klok och rutinerad spelare som fram till nu fått lägga ned mycket arbete i en mer defensiv roll. Arbetar bra över hela isen och visar upp en anständig skridskoåkning, klubbteknik och ett hyggligt spelsinne.

Betyg: Får 2/5.(2/5) Det hände, tyvärr, inte så mycket mer med Juhas spel. Han fortsatta "stampa" på samma ställe. Jobbade, åkte, och slet utan att man märkte så mycket av honom. Ingen kan förneka att hans defensiva arbete var mycket bra, men, var var poängen, målen? Dessutom finns han inte med oss längre...


Evan McGrath
- Senast inkomne spelare i truppen. Spelat upp sig för varje match han deltagit i. Påminner på det sättet mycket om förra årets import Larrive(stavning!). Är betydligt rappare på rören än vad jag förväntat mig och är duktig på att driva med puck. Har ett bra skott och fint spelsinne.

Betyg: Får 4/5. (3/5) Evan har gått från klarhet till klarhet. Skridskoåkningen blir allt bättre, han orkar mer på isen, tar oftare tag i spelet, levererar fina pass, och framför allt - han hänger dit puckarna när han får läget! På minuskontot finns att han dragit på sig ett antal olyckliga utvisningar i slutfasen av några matcher och då "ställt till det" för laget. Men, vem kan vara arg på en kille som hänger två kassar i slutminuterna mot MIF och ger oss alla tre poäng? Jag är dock övertygad om att det finns en, minst, nivå till hos Evan och den vill jag se innan han får ett toppbetyg!


- Håller du med om mina bedömningar?

2 kommentarer: