14 november 2010

Västerås - Leksand #1


Appropå detta med dalmasar - de finns överallt - typ!

Om några dagar är det upp till bevis. Finns det torrt krut kvar i bössorna eller måste vi uppleva ännu en ångestfylld(!) match där lagets olika enheter inte hittar harmoni eller där det mesta går i otakt. Nu kan det låta oskäligt gnälligt att klanka på ett lag som har tre raka segrar i ryggen, men, jag gör det i alla fall. Min övertygelse är att gulsvart måste upp minst en nivå till för att inte bli överkörda av gästande Leksand. Mot Sundsvall och Tingsryd klarade vi oss undan med blotta förskräckelsen när vi "duttade" med pucken i egen zon, slarvade med pass i mittzon, fick spelvändningar mot oss etc. Mot ett lag som Leksand, där det vimlar av spelare med kvaliteter, blir vi troligen skoningslöst straffade om vi fortsätter "drälla" med pucken över hela banan.

Den otroligt trygga defensiv, i spelet fem mot fem, som vi uppvisade i början av seriespelet ser plötsligt inte alls lika trygg ut. Tack då, gode Gud, för att vårt boxplay har hållt extremt hög klass. Men i de två senaste matcherna har vi haft en märklig förmåga att spela oss kvar i egen zon. Och det mot lag som Tingsryd och Sundsvall! Har våra motståndare börjat läsa in oss? Vet de hur de ska sätta stopp på vår tänkta kreativa och aggressiva offensiv?

En förklaring till den senaste tidens "oreda" i egen zon kan säkerligen, fortfarande, tillskrivas alla de skador som drabbat våra backar. Förhoppningsvis kommer det vända nu och backarna hittar tillbaka till det grundspel i egen zon som tidigare var så stabilt.

Men, men. I skrivande stund är jag minst sagt orolig för att vi kommer få det väldigt tuff mot ett Leksand som bevisligen är på väg upp ur en tillfällig svacka. De har fått tillbaka flera av sina skadade spelare och visar en gryende form. Illa, tycker jag...


Men, visst vinner vi i alla fall!

2 kommentarer:

  1. Nuru din gurka, nu är det payback time.

    Tips: 2-4

    SvaraRadera
  2. Jag är väldigt orolig för matchen på tisdag. Kan bli allt från Kanon till Kalkon från vår sida..

    SvaraRadera