5 november 2010

Oskarshamn, AIK och lite smått..

Imponerande av Oskarshamn att resa upp till Leksand och fullständigt köra över LIF i deras egen borg. Det var stort och starkt. Så här i efterhand kanske jag får revidera min syn på gulsvarts insats mot OIK! Kanske vi inte var så usla i alla fall...

Sedan har vi Gnagarjänget i ES. För några omgångar sedan mullrade det i supporterledet, motorsågar tankades, stridsropen formulerades, huvuden skulle rullas. Så plötsligt vände allt. En bortaseger mot Brynäs och sedan rullade det bara på fram till dagens derbyseger mot DIF. Jädrans starkt gjort av AIK som i många stycken spelar med en trupp som är av "allsvenskt" snitt.

Varför lyfter jag då fram Oskarshamn och AIK i detta inlägg? Jo, förstår ni, bägge lagen är bevis för att pengar inte är allt! I bägge fallen har sportcheferna lyckats värva ihop rätt typ av spelare som tillsammans bildar ett starkt kollektiv. Och det utan att lägga ut multum på enstaka stjärnor som ska dra hela lasset. I AIK:s fall var nog värvningen av målvakten Fasth själva grundbulten till de framgångar laget nu fått och han kom inte från ES eller NHL. Nej, han kom från, ja just det, AS!

Ser man på Oskarshamn så är det nog två spelare som varit viktiga nycklar till lagets framgång. Johan Ryno och Stefan Gråhns. Spelare som inte kostar stora pengar men som kan prestera på en mycket hög nivå. Spelare med olika karaktärer som tillför massor till laget.

Och det, mina vänner, AIK:s och OIK:s framfart skänker mig lite extra hopp om framtiden. Kan de så kan vi. Så enkelt är det. Vi behöver inte någon rysk miljardär som kommer rännade med massa rubler, vi behöver inte något multinationellt företag som pumpar in hundratals miljoner, vi behöver ingen Percy som med plånbokens hjälp ska styra och ställa.

Vad vi behöver är några duktiga tränare, en vettig sportchef, hängivna supportrar, en trogen publik samt en spelartrupp som börjar fungera som ett kollektiv. Och, banne mig, vi kanske redan är en bit på väg....

Ja just ja! Glömde Örebro. Även de har med ganska små medel, och smarta värvningar, lyckats skapa ett lag som kan vara med i racet om de åtråvärda platserna till ES!


2 kommentarer:

  1. Kul att se att Gnaget kan inspirera åtminstone någon gulsvart...lite skillnad mot det vanliga hatet som rapas upp på diverse forum. Tack för en bra blogg förresten.

    SvaraRadera
  2. Tack för besöket! Alltid trevligt med nya besökare..

    SvaraRadera