11 november 2010

Mot seger....

Seger - inget annat kan vi kräva av Gulsvart i matchen mot Tingsryd. Tro inte att jag försöker negligera faktumet att i Tingsryd finns tillräckligt med kvalitet för att sätta en eller annan käpp i hjulet för alla lag i serien - när de har den västen på. Men, snälla nå´n, nu pratar vi hemmaplan och då är det bara tre pinnar som räknas. Tingsryd kommer från en blytung bortaförlust mot Sundsvall och är säkerligen sugna på att revanschera sig. Inte vill de åka ned till Småland med noll poäng i bagaget efter denna bortaturné. Det gäller med andra ord att Gulsvart är med från första nedsläpp, är på tårna, hugget, är heta, hungriga, samt villiga att göra jobbet. Inget annat finns. Ingen annan väg är farbar.

Tingsryd är rätt duktiga på att täta till bakåt. De ger inte bort många chanser. Täcker skott, håller i, trycker ut motståndarforwards mot sarger och hörn. Deras akilleshäl har varit kreativiteten, effektiviteten offensivt. Jämför man med förra årets nykomling, Örebro, så är det lite omvänd ordning. Örebro öste in mål framåt men samtidigt rasade det in mål bakåt! Det tog ett tag innan Närkingarna fick stopp på läckaget i egen kasse men efter det så blev de giftiga och hotade de flesta lag.

Med tanke på Tingsryds duktiga defensiv är det otroligt viktigt att snabbt slå hål i deras försvarsmur och därmed tvinga deras trupper framåt. Kan vi hänga in första målet relativt snabbt så kommer vi bjudas många möjligheter, och ytor, att vända spelet och skapa chanser.

Så taktiken är glasklar, förutsägbar och självklar. Full fart framåt, sätt en balja eller två, och sedan är det bara öka…


Under morgondagens match vill jag se:
- V. Mårtensson sätta in en riktig bröstvärmare!
- P. Helmersson spela mer resolut backspel
- K. Olsson hänga en balja riktigt högt!
- N. Lundgren sluta försöka spela offensivt!
- A. Ribbenstrand följa med offensivt!
- R. Sandström äntligen få ordning på – någonting!
- A. Lindh hitta tillbaka till sitt stabila spel!
- T. Forsberg få utdelning på sitt slit!


Dessutom vill jag se:
- Fortsatt bra målvaktsspel
- Mål i powerplay – gärna två eller fler!

Hur slutar då matchen? Jag tror på målkalas, islossning, bottenpluggen ur: 8-1



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar