13 november 2010

Västerås - Tingsryd 4 - 2

De kom, de sågs, de besegrades, de Smålandska iskrigarna. Det stred tappert, kämpade väl, svingade sina klubbor, täckte skott och åkte fort. De gjort i stort sett tillräckligt mycket för att norpa åt sig poäng av hemmalaget som sin vana(!) trogen hade väldiga bekymmer att få ordning på skridskor, puck, klubba, snörning, vattenflaskor, byten, passningar, skott, avslut och rent allmänt såg yrvakna ut långa stunder...

Men inget ont i det. Kan man vinna en match, kamma hem tre stadiga poäng, utan att prestera mer än 70% av sitt maximum, jag då finns det en styrka i laget som icke skall föraktas. Förra säsongen hade vi säkert, som amen i kyrkan, torskat "samma" match med ett eller flera mål. Men nu gjorde vi inte det. Vi vann och det är det enda som kommer synas i tabellen. Hur vi vann kan vi snabbt glömma och istället gå vidare mot nya spännande utmaningar...


Inför matchen mot Tingsryd satte jag upp några punkter som jag ville skulle infrias under fredagsmatchen. Så här formulerade jag dem:


Under morgondagens match vill jag se:


- V. Mårtensson sätta in en riktig bröstvärmare!
Jodo! Den gode Mårtenssson försökte verkligen sätta dit en och annan Tingsrydsspelare utan att riktigt lyckas.

- P. Helmersson spela mer resolut backspel!
Hm! Vete sjuttons om han gjorde det. Visst, han hängde en balja, men i övrigt tycker jag det fattas ett snäpp i hans defensiva spel!

- K. Olsson hänga en balja riktigt högt!
Inte då! Han var inte ens nära om jag ska vara riktigt ärlig. K. Olsson är väldigt nära att bli en bänknötare..

- N. Lundgren sluta försöka spela offensivt!
Tycker nog N.Lundgren försökte spela koncentrerat och sätta fokus på att hålla rent i egen zon. Men ibland ser det väldigt "mjukt" ut. Rejälare spel med pucken i egen zon - tack!

- A. Ribbenstrand följa med offensivt!
Nej, än så länge vågar inte "Ribben" ta de offensiva utflykter som gjorde honom så spännande förra säsongen. Kanske han fått nya direktiv av M.Waltin att spela mer safe?


- R. Sandström äntligen få ordning på – någonting!
Äntligen fick han göra mål. Innan målet gjorde han i vanlig ording det mesta - fel. Men han ska ha credit för sin genomåkning strax innan målet. Troligen räddade detta mål honom från bänken mot Leksand!

- A. Lindh hitta tillbaka till sitt stabila spel!
Han satt, enligt vittnen, i restaurangen under match! Detta är inget som jag kan bekräfta utan bara ett - rykte!

- T. Forsberg få utdelning på sitt slit!
Inte vet jag. Men nu ser det blytungt ut för den gode Tobias. Inte många rätt på en hel hockeymatch. Är det jag som inte fattar, eller, är han inte helt under isen nu?

Dessutom vill jag se:

- Fortsatt bra målvaktsspel!
Här är jag lite ambivalent! Visst gjorde Sperrle många fina ingripanden sett över hela matchen, men, hallå! Man får INTE släppa in ett vinkelskott som vid 1 - 2! Inte någon gång. Inte ens på träning! Bäste Sperrle, om du bara har klubban i isen så är det stängt!


- Mål i powerplay – gärna två eller fler!
Visserligen petade vi in ett mål i powerplay men det ser fortfarande lite ostrukturerat ut. Både Sundsvall tidigare och nu Tingsryd visade upp ett helt annat spel i numerärt överläge. Vi har ju de gubbar som behövs för att få till ett riktigt bra powerplay. Dags att visa det nu - mot Leksand!




1 kommentar: