25 november 2010

Västerås stal poängen..

Västerås  - Örebro 4 - 1

.. i torsdagens drabbning mot Örebro. Det är min enkla slutledning efter att ha sett matchen. Örebro spelade stundtals med stort självförtroende och visade upp ett snabbt, elegant och fyndigt anfallsspel där gulsvart ständigt hamnade på mellanhand. Ibland såg det banne mig ut som om Örebrospelarna hade magneter i klubborna då de ständigt lyckades vinna tillbaka pucken i anfallszon.

Jag befarade ganska snabbt att denna kväll skulle kunna sluta i ett rejält ras om inte vår målvakt hade en riktigt bra dag. Och tänka sig! När det som bäst behövdes klev Johan Gustafsson fram och spelade just så "överjävligt" som vi vet att han kan i sina bästa stunder! Lysande, helt enkelt!

Jag nöjer mig med en kortare analys i detta inlägg och återkommer med en mer utförlig efter en natts stärkande sömn:

- Örebro var klart bättre i allt denna match - med ett undantag. Vi hade den för dagen överlägset bästa målvakten. Det var endast tack vare det som vi fick chansen att vara med ända in i tredje perioden och där avgöra matchen till vår fördel.

Go´natt!

4 kommentarer:

 1. Håller inte med dig alls denna gång, Örebro var inte klart bättre än VIK på alla fronter de var inte ens bättre. Den stora banditen var alla utvisningar som VIK fick i första och andra..det var därför Örebro pressade tillbaka VIK...och Örebro målvakten var inte dålig...alls.

  SvaraRadera
 2. Örebro var bättre i första, men sen tycker jag nog att VIK hade ganska bra koll på läget.

  Örebro fokuserade alldeles för mycket på sitt missnöje med domaren. Bänken gormade och skrek, istället för att fokusera på sitt eget spel och det brukar aldrig vara en bra idé.

  Men, hur som haver, tre poäng är alltid rätt!! Att matchen dessutom var intensiv gjorde ju inte saken bättre.

  SvaraRadera
 3. Lea: Glöm inte bort att Örebro hade tre frilägen i andra perioden som alla brändes - eller som J Gustafsson klarade av. Lägg till ett stolpskott av C.Strömberg i slutet av första perioden samt ett flertal andra riktigt bra lägen.

  I sista perioden lyckas gulsvart få lite mer kontroll på Örebro och höll dem borta från riktigt farliga avslut.

  Men jag vill inte föringa Gulsvarts kämpainsats. Det är oerhört starkt att vinna mot ett så bra lag som Örebro när så mycket inte fungerade...

  SvaraRadera
 4. Jo, GurkOlle, visst har du rätt i det! Men känslan i båset var så stabil hela tiden, så jag kände mig inte ens orolig! (Medan Örebro var sura, missnöjda och verkade ganska knäckta av alla missade chanser!).

  Men så är jag ju en obotlig optimist!

  Glad också för att klacken gör ett bra jobb, nästan inga "hatramsor" och det gillar jag!

  Det är nästan så jag tänker lägga en slant i tifo-hinken, och det har jag inte velat eftersom det har varit väldigt låg nivå då och då. (Och jag vet fler med mig som resonerar lika). Dom borde tänka lite på att det är vi "vuxna" som har råd att stödja ekonomiskt tycker jag.

  Trevlig helg!

  Lea

  Lea

  SvaraRadera