23 november 2010

Örebro

Så vankas det snart match igen i ABB Arena. Sensationslaget(!) Örebro HK kommer på visit. Jag vet inte vad jag ska tro. Det kan bli en match att minnas, eller, en match att snabbt förtränga. Genom åren har vi som bekant haft många härliga, ärliga, konstiga, magnifika, tuffa, matcher mot Närkes stolthet. Sällan har man varit oberörd på läktaren och ofta har pulsen tangerat rekordnivåer. Ibland har man fått njuta att segerns sötma - andra gånger lida av förödmjukelsens bittra kalk.

Till torsdagens match känns utgången ganska given. Ett Örebro fyllt med självförtroende lär komma ut stenhårt och sätta våra, för tillfället, aningen virriga backar på hårda prov. Jag ser framför mig en matchbild där Gulsvart desperat försöker hitta spelvägar genom mittzon men ständigt fumlar bort pucken och straffas med hyperfarliga spelvändningar mot eget mål.

Väl i egen zon kommer våra backar drabbas av hybris och kasta bort puckar åt alla håll vilket medför att vi aldrig kommer ut ur egen zon. Till råga på allt kommer vi dra på oss massor av onödiga utvisningar då vi inte hinner med i vändningarna och vårt hopp om överlevnad ställs då till målvaktsspelet.

Låter jag negativ? Jaha, det tycker du!

Då ska jag be att få berätta följande:
- I våra hemmamatcher mot Sundsvall och Tingsryd var vi inte bra. Inte bra alls. Vi ska vara oerhört tacksamma att vi rodde hem alla sex poäng i de matcherna.
- I mötet mot Leksand var vi stundtals fasligt uddlösa/kraftlösa i våra avslut. För att inte tala om hur pinsamt dåliga vi var i spelet fem mot tre!
- I matchen mot Rögle(borta) skapade vi tydligen många chanser, men, VI GJORDE INTE MÅL! Nämnde jag att vi inte heller i denna match lyckades utnyttja ett läge i spel fem mot tre?

Med andra ord finns det en negativ trend i laget just nu. Det finns visserligen, och bevisligen, massor av kvalitet, spets, kraft, fart, energi, vilja, ambition, och motivation i laget. Det kan ingen förneka. Problemet är bara att laget, just nu, är som en ostämt piano. Några toner är klockrena medan andra klingar falsk - i samma ackord! Formationerna uppträder som en femcylindrig motor där endast ett fåtal cylindrar tänder vid varje byte. Det hackar och hostar och rister och skakar.

Om, jag säger om, Bert och Mats lyckas hitta rätt inställning på denna "lagmotor" till torsdagsmatchen kan undertecknad få äta upp varenda ord i detta inlägg. Och vet ni vad! Jag skulle utan vidare smaska i mig detta inlägg, utskrivet på wellpapp, ståendes på ett ben iförd endast hustruns lovikavantar!

 
Ser redan fram mot den måltiden...


3 kommentarer:

  1. Tar du bara med lovikavantarna till matchen så kan jag se till att inlägget blir utskrivet på welpapp ;-)

    SvaraRadera
  2. Haha, detta kommer du att få äta upp GuekOlle..ja Örebro kommer att komma ut stenhårt....en av deras backar kommer att slarva, detta ställer Ljungh helt öppen....Ljung gör mål....Örebro tappar hakan..och VIK passar på att ta övermatchen..vinst 3-1 VIK.

    SvaraRadera
  3. Haha, Mycket underhållande, måste vara ett rekord i att försöka dumpa favoritskapet på motståndarna!

    Ska bli ruskigt kul att åka till gulsvart "fiendeland" imorgon och se en tuff, ärlig och härlig kamp om prestige och 3 poäng.

    Ps..om jag inte minns fel baissade du Västerås lika mycket före er seger i Örebro

    SvaraRadera