10 oktober 2014

Äntligen poäng..

Malmö - Västerås 3-2(sudden)

Ja, så kom äntligen en poäng. Efter en hyggligt genomförd match. Jag skriver "hyggligt" för det är svårt att riktigt få grepp om hur väl genomförd matchen var. Matchen i sig var, anser jag, ganska tam och seg. Troligen en eftergift till de båda lagens tveksamma inledning på serien. Malmö gjorde en bra bortamatch mot KHK innan mötet med oss men hade mer att bevisa för sin hemmapublik. Vi kom dit för att hitta en väg till poäng. Vilken väg som helst, bara det blev poäng. Ur det perspektivet tror jag både lagen var nöjda över matchutgången. Vi tog poäng och Malmö lyckades vinna. 

- Men nog är det då själva den att vi skulle skänka bort extrapoängen så snöpligt enkelt!


Till denna match hade vi med två nya spelare. Stefan Gråhns och Erik Andersson. Den förstnämnde gjorde flera bra byten där han spelade lagom fränt, tufft, och aggressivt. Däremot såg jag tydligt hur jobbigt han hade det med tempot stundtals. Fick slita ordentligt för att hinna med i backcheckingen där mjölksyran sprutade ur öronen på honom. När det gäller Erik Andersson måste jag erkänna att jag inte såg till honom, alls. 

Defensiven
Vad ska man då lyfta fram som positivt från denna match? Jag kan börja med defensiven som såg bättre ut. Vi fick lite mer press på våra motståndare över hela planen än i tidigare matcher. En press som vi behöll på ett anständigt sätt i egen zon med några få undantag. Vid två tillfällen, minst, sjönk vi ned så långt mot egen målvakt att vi lämnade oceaner av is för Malmös backar att få tid till avslut. Vid två tillfällen fick Jens Olsson i Malmö vandra in behagligt med puck från sin backposition och ostört dundra in mål. Detta har nu hänt för många gånger denna säsong. Just att vi ger bort så mycket is till motståndarnas backar. Har vi någonsin tidigare tidigare släppt in så många mål från backskott som denna säsong?


Offensiven
Jag vill inte påstå att vi satte Malmö under något större tryck med vårt anfallsspel men det såg ändå aningen bättre ut än i senaste matchen. Trots allt lyckades vi spela oss fram till en hel del hyfsade avslutslägen. 

16. Berg, Jonte 12. Johansson, Fredrik 72. Svedlund, Linus, är den formation som verkligen överraskar positivt! Kanske den kedja som lättast tog sig in i Malmös zon och lyckades hålla kvar puck och sätta lite press. 
- Klart godkänd insats!

24. Strömberg, Conny 83. Johner, Dustin 71. Andersson, Erik, hade en ganska tung afton enligt mitt sätt att se det. Kom sällan till avslut.
- Knappt godkänd insats!

80. Davidsson, Eddie 91. Frycklund, Mikael 79. Montpetit, Brock, blandar och ger. Bra är farten som Montpetit har. Fryklund gör stabila byten. Davidsson smart med puck men upplevdes lite seg på rören ibland. 
- Godkänd insats!

93. Mcgrath, Evan 61. Fornataro, Matthew 15. Gråhns, Stefan, var tyvärr lika bleka och uddlösa som vanligt. Den som agerade och levererade mest var Stefan Gråhns. Visst jobbar, sliter, och kämpar Evan och Matt men det händer på tok för lite.
- Icke godkänd insats!Powerplay
Nej, det klickar inte riktigt så där som man har förväntat sig. Nu fick vi till ett mål via Dustin Johner. Det var bra. Men i sanningens namn var det lite av en målvaktsstavla. Den pucken slank in väldigt billigt. Det jag saknar idag i denna spelform är backskott! Kan vi variera våra avslut med mer backskott kommer det öppna upp motståndarnas box på ett bättre sätt. 

Boxplay
Vi släppte inte in några mål i denna spelform. Riktigt bra!

Målvaktsspelet
Stabil insats av Fransson som dock grumlades en aning pga det insläppta målet i sudden.


Sedan kan man inte låta bli att ta upp detta med onödiga utvisningar, igen! Denna gång var det Nick Angell som i ett kritisk skede av matchen lyckades med konststycket att dra på sig en femminutersutvisning. De må vara otur men det får inte ske! Nu hade vi ofattbar tur då Malmö lyckades slarva bort detta läge genom att själva dra på sig utvisning pga för många spelare på isen. Jag vill inte ens tänka på vilket elände det inneburit för laget om vi torskat på grund av Angells tilltag!

Summa summarum är jag självklart väldigt nöjd med att laget hittade en väg tillbaka efter ett antal tunga förluster. Förhoppningsvis har nu Martin Filander och & något litet att bygga vidare på till morgondagens match mot AIK. 

Nu laddar vi om för en riktigt urladdning mot AIK!

2 kommentarer:

  1. Bra sammanfattning, hoppas att backspelet blir bättre idag. Det verkar inte som backarna rör på huvudet tillräckligt för att ha koll på var motståndarna står. De stirrar för mycket på pucken. Hoppas det blir ändring till ikväll.

    SvaraRadera
  2. Som du sa, riktigt bra att vi inte släppte in ngt mål i bp! Däremot satte Freddan ett i samma spelform, också riktigt bra!! Snyggt dessutom!!!

    SvaraRadera