17 augusti 2013

Lite om BIK Karlskoga

Gammal "klassiker" får dammas av...


Bloggen kunde inte hålla sig utan skickade iväg några frågor till Jakob Bengtzen för att ta pulsen på BIK Karlskoga, just nu! Visserligen hade jag tänkt vänta fram till vårt möte i serien med en djupare frågeställning men ni får se detta inlägg som en liten försmak på det som komma skall. Trots allt gäller det att hålla lite koll, hela tiden, hur det går för våra kommande konkurrenter. Speciellt intressant med tanke på hur vårt eget lag fungerar just nu.

Mina egna tankar om BIK Karlskoga är som vanligt. En rätt tunn trupp, inga spetsvärvningar, inga stjärnor, och som vanligt kommer de spöa skiten ur oss - ungefär! Så brukar det ju se ut då "bruksandan" får råda. Eller ska vi kanske kalla det "Flakmoppekulturen"!

Nåväl, här kommer frågor och svar:

Hur upplever du ert lagbygge?
- Som vanligt bygger vi våran trupp med relativt unga och utvecklingsbara spelare, det är inget undantag i år heller. Vi har kvar ryggraden i laget med spelare som vet vad BIK står för, dessa äldre herrar brukar kunna smitta av BIK-andan till nya spelarna på ett bra sätt. Annars så har vi en bra och bred forwardsbesättning, såhär på förhand så är det våran defensiv som kan ifrågasättas. Vem blir  giganten där bak?

Efter några träningsmatcher, ditt spontana intryck?
- Svårt att säga, vinster mot Almtuna och Sparta Sarpsborg är såklart positivt. BIK har haft stora skadebekymmer, sex forwards plus en back borta senast, därför blir det som bekant en hel del ändringar i kedjor osv. Men jag är säker på att det kommer vara ett helvete för motståndarna att möta BIK även till vintern, samma fart och aggressivitet som alltid.

Är det någon formation som tagit form?
- På grund av alla skador framåt så har det blivit en hel del skiften i formationerna. Men tvillingarna Westerholm har spelat ihop än så länge och varit våra bästa spelare enligt mig. Ponthus framförallt har tagit stora kliv från förra säsongen, han verkar ha tränat hårt i sommar och ser betydligt lättare ut i skridskoåkningen. Kanske kommer det stora genombrottet för bröderna i år!

Är det någon enskild spelare som stuckit ut?
- Av nyförvärven så vill jag lyfta fram Adam Åkesson från Tingsryd, en defensivt spelande back med ett bra förstapass, jag tror och hoppas Adam kan bli en stor tillgång. Även Niklas Roest, som närmast kommer ifrån Sparta Sarpsborg visar klass. Det norske tillskottet kommer garanterat att bli rolig att följa i vinter.

Två nya målvakter, vad säger du så här långt?
- Både Pogge och Kruse har gjort en match vardera, båda två har inlett stabilt. Givetvis kommer Justin att vara våran givna etta, och det kommer han att klara av galant. Samtidigt är jag inte orolig över Kruse om han skulle behöva vakta kassen, han är ung och oprövad men har en ljus hockeyframtid framför sig om han tränar och ligger i.  Jag vågar nog säga att vi inte försvagade på målvaktssidan jämfört  med förra säsongen.

Vad tycker du saknas i lagbygget, just nu?
- Jag står fast vid att jag är lite orolig över våran defensiv, duktiga offensiva backar finns. Men en jätte där bak som alltid  spelar boxplay, som alltid ligger på gränsen och som gör sitt jobb varje dag, tycker jag saknas just nu. Annars har vi en ganska jämn och bred trupp, bredare trupp än på många år. Förhoppningsvis är vi inte lika skadekänsliga som i fjol.

"En tvättäkta hockeyfåne med stor passion för hockeyallsvenskan. Följer Bofors IK i alla väder, skribent på klubbens hemsida"

Bloggen tackar för svaren och hoppas givetvis att BIK Karlskogas lagbygge fallerar å det grövsta...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar