5 augusti 2013

Ispremiär #2

is

Mycket folk, sol ute, is inne. Som vanligt när det är ispremiär i ABB Arena. Enligt vissa bedömare var det nytt publikrekord för detta evenemang. Kan mycket väl tänka mig det då även kortsidorna fylldes upp till viss del denna gång. 2300 personers sas vara på plats. Finns absolut ingen anledning att misstro den siffran.

Vad var det då alla besökare ville se denna kväll? Jo, framfört allt de nya transatlanter som anslutit. Kenndal McArdleTony Romano, samt Giancarlo Iuorio. Den fjärde, och troligen den bäste transatlanten Jeremy Williams ansluter som bekant den första september. 

Och vad fick vi då se?

Kenndal McArdle
- I den första perioden, av två, i spelet mellan svarta och vita laget såg man ganska tydligt att han mest kände sig för till en början. Allt som minuterna rann iväg började han hitta allt mer rätt på isen. I takt med det tog han för sig mer och mer. Från att sett lite obekväm och avvaktande ut började det sprudla om honom. Detta var tydligen kul! Han visade plötsligt upp en väldigt fin skridskoåkning, ett distinkt säkert passningsspel och kom till flera giftiga avslut. Den killen får vi mycket nytta av! Tänk er en powerforward, hårt jobbande, och addera med bra klubbteknik, bra speluppfattning, samt bra avslut. Vad har vi då? Jo, en spelare som sannolikt ska kunna skramla ihop en poängskörd runt 30-40 poäng! Jag blev, kort sagt, positivt överraskad. 

Vill dock vänta tills jag sett honom i några träningsmatcher innan jag deklarerar en säker "flipp" i värvningsprotokollet. Gissar att han kan åka på lite utvisningsminuter innan han vänjer sig vid vår bedömningsnivå. Kenndal McArdle är en spelare som gärna vill smälla på i närkamperna, nämligen. 
Betyg: 4/5

Tony Romano
- Här fick i alla fall jag Broc Little-vibbar omedelbart! Jävlars vilken lirare detta är. Precis som Broc Little har han en underbar skridsko-klubbteknik och en härlig speluppfattning. Lurig, snabb, rörlig. Just den lite "bredbenta" åkningen med fin balans och snabba små riktningsförändringar som får motståndarbackar att stå på hälarna. Med rätt understöd kommer denne lirare fira stora triumfer i årets hockeyallsvenska. "Ge honom pucken, grabbar, så ordnar det sig", typ! 
Betyg: 4/5

Giancarlo Iuorio
- Här såg det mer bekymmersamt ut. Lite vilsen på isen och i spelet. Åkte väldigt "rak i ryggen" vilket brukar vara tecken på en viss anspänning. Tyckte nog det var aningen nervöst, detta. Dock såg det lite bättre ut allt som matchtiden gick. Började hitta rätt position. Kom till avslut. Hittade några fina pass. Misstänker att hans roll kommer bli avslutarens. Han får åka och leta ytor framför mål för att sedan smacka in de mackor han får serverade av McArdle och Romano. Det duger bra det också. Sist men inte minst - gillar hans namn!
Betyg: 2/5


Självklart är det ganska, för att inte säga, mycket meningslöst att betygssätta en spelare efter en(1) isträning! Något jag är fullt medveten om. Men, se denna betygssättning som en indikation, en fingervisning. Det är först när laget spelat si så där en tio omgångar i seriespelet som vi kan börja ana ett facit.

När det gäller övriga spelare säger jag "pass" och återkommer efter en träningsmatch. Tycker dock att helhetsintrycket av hela truppen andas kvalitet på ett helt annat sätt än förra försäsongen. Det finns nu både bredd och spets i alla lagdelar och det därmed en väldig konkurrens om platserna i laget för alla spelare. Gäller för tränaren Jocke Fagervall att plocka ut rätt russin för att få kakan så välsmakande som möjligt!

På återhörande!

PS! Har ännu en intressant intervju på gång, minst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar