17 augusti 2013

Lite om Löven...Som bekant har vi en fräsch och vital nykomling i årets allsvenska, nämligen anrika Björklöven från Umeå. De flesta känner nog till deras något snöpliga sorti från vår liga från några säsonger sedan. En massa pappersexercis och överklagande, fram och tillbaka, innan det stod klart att degraderingen var ett faktum. Orsaken var naturligtvis(!) dålig likviditet, eller soliditet. Kommer aldrig ihåg vilket som är vilket. Men kort sagt hade föreningen ebb i kassan. 

Fick tag på en insatt supporter, Johan Tinnert, för några dagar sedan och bad om några korta kommentarer till Lövens två första träningsmatcher(Tyvärr glömde jag sedan bort att publicera dessa svar, men nu kommer det istället)

Hur ser du på segern mot Modo? 
- Kul att se hur killarna så här tidigt på säsongen visar upp ett bra grundspel och lugn. Alla verkar veta vad de ska göra och de nya ser ut att falla in bra i spelfilosofin från förra säsongen. Att man vårdade pucken och behöll lugnet och tempot matchen igenom gjorde segern möjlig. 

Hur kunde ni vinna mot Luleå? 
- Efter hur det såg ut i första perioden kanske man snarare ska undra hur Luleå kunde förlora. Löven gavs inte utrymme till offensivt spel och man fick slita hårt i egen zon, tacka en storspelande Daniel Wälitalo i målet att inte fler puckar än tre släpptes förbi i matchen. Vet inte om Luleå blev lite för bekväma ju längre matchen gick efter det, men Löven började matcha deras tempo och fortsatte jobba på i samma stil hela matchen trots att man hamnade i underläge. 

Risk för vattenskalle på spelare nu?
- Nej skulle jag säga. Efter båda matcherna har jag pratat med flera spelare direkt efter matchen i omklädningsrummet och berömt dem för sin insats, men alltid till svar fått höra vad de är missnöjda med och borde gjort bättre. Det finns en stor vilja hos alla att hela tiden bli bättre och aldrig vara nöjd.

Bloggen tackar Johan Tinnert @TinnertJ för dessa svar!

------

Efter att detta svar inkommit har Löven spelat jämt mot Skellefteå på hemmais, 2-3, samt fått duktigt på tafsen av Timrå borta, 1-5!

- Själv har jag sedan tidigare höjt ett varningens finger för Björklöven i årets seriespel. Tippar dem som en kandidat till topp sju.

------

PS. Har lite inkommande till e-posten från både BIK Karlskoga och Örebro HK. Kommer lägga ut det så snart jag kan...

Edit:17:36
- Den information som jag tidigare utlovade om bland annat BIK Karlskoga är nu på ingång. Ibland ställer tekniken till det. Håll ut :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar