14 augusti 2013

Reflektioner - efter SSK

Linus "illern" Svedlund


Var i ABB arena och såg VIK Västerås HK besegra SSK med 3-0. Trevligt med seger men för mig sekundärt denna kväll. Mitt fokus var på några spelare. Försökte följa deras agerande i varje byte så noggrant som möjligt. Hade även full fokus på samma spelare under uppvärmningen. Ty, sådan är jag, att jag då och då försöker krypa under huden på laget och stirra mig mätt på enskilda spelares prestationer. Och vad fick jag då se?

Jonas Fransson (målvakt)
- Lugnt och stabilt agerande. Påminner väldigt mycket om Lars Johansson i spelsättet. Positionssäker, läser spelet bra. Trygg. Små förflyttningar som gör att han oftast står rätt när skotten kommer. Visade även fina kvaliteter i närspelet då han räddade ensam med motståndare. 
Betyg: 4/5 försäsongsgurkor

Tomas Mitell (back)
- Väldigt stabil i spelet. Knappt ett enda misstag. Bjöd publiken, och medspelarna, på ett par underbara smörpass. Både från egen zon och från blå linjen i anfallszon. Kommer garanterat bidra till vår offensiv på flera plan.
Betyg: 4/5 försäsongsgurkor

Tony Romano (forward)
- Oj, vilken lirare Niklas Johansson har hittat här! Ge den killen lite tid så har vi garanterat en ny Broc Little i truppen igen. Titta gärna på hans skridskoåkning. Speciellt de första tre-fyra-fem skären. Extremt accelerationssnabb. Puckbehandlingen dessutom grandios. Med lite flyt hade han hängt två kassar efter fina individuella prestationer. Så nära, så nära.Trivs uppenbart på stor is. 
Betyg: 5/5 försäsongsgurkor

Kenndal McArdle  (forward)
- Stundtals väldigt pigg och rapp. Visar upp enorm arbetsmoral. Sliter, kämpar, åker. Föll dock ur matchen periodvis. Såg lite trött ut. Men vilket skott och vilka handleder! Det bara smäller. Rena Lucky Luke. När han börjar träffa mål, då jävlar! Duktig skridskoåkare, otroligt bra skott, fin blick för spelet. En Greg Jacina deluxe!
Betyg: 3/5 försäsongsgurkor

Andreas Frisk (back)
- Andreas märktes inte av så mycket på isen. Gissar att just det är hans signum. En säker stabil back som jobbar på i det tysta. Gör saker rätt, hela tiden. Kommer troligen visa mer allt som säsongen fortskrider. Har offensiva kvaliteter som vi kommer få stor nytta av vad det lider.
Betyg: 3/5 försäsongsgurkor

Giancarlo Iuorio (forward)
- Nej, det ser inte bra ut, just nu. Tredjelänken i transatlantkedjan var inte bra i gårdagens match. Såg närmast rädd och ängslig ut då han fick pucken. Hade svårt att åka sig i rätt lägen. Rent allmänt lite vilsen på isen. Det var så illa att han bromsade den kedjans offensiva intentioner några gånger. Här har Jocke Fagervall ett dilemma. Hur ska han hantera Giancarlo Iuorio? Fortsatt förtroende, eller, flytta honom till en annan formation? Fortsättning följer.
Betyg: 1/5 försäsongsgurkor

Bubblare 1:
- Hela formationen med Mårtensson, Söderkvist och Jonsson överraskade mig med piggt och konstruktivt spel matchen igenom. Härlig aggressivitet parat med en hel del finess. Känns som om den formationen är på väg att gå från ren "brunkarkedja" till att få en mer allround funktion. Vilken grej om vi får fram en fjärdeformation som kan skapa offensivt tryck!
Betyg: 4/5 försäsongsgurkor

Bubblare 2:
- Linus Svedlund! I matchprogrammet var han uppsatt som - back! Gissa då om jag blev förvånad över hans framfart offensivt! Det var då en rackare på att pinna på över isen. Som en iller! Hans formation hade inledningsvis rätt jobbigt i egen zon men framåt, där gick det bättre. Mycket trevlig bekantskap en tisdagskväll i augusti. 
Betyg: 4/5 försäsongsgurkor

Matchen då? Tja, första fem till sju minuterna dominerade vi fullständigt. Sedan avtog farten och SSK kom allt mer in i matchen. Andra perioden kändes det som om de Gulsvarta var rätt trötta och man tillät SSK att hålla långa anfall. Tredje piggnade Gulsvart till igen och kunde skapa en hel del fina chanser mot ett allt mer slokörat SSK. Sammantaget en typisk träningsmatch. Någonstans på vägen pillrade Gulsvart in två puckar medan SSK brände allt. 3-0 kom i tom bur. 

Nästa inlägg - inför Almtuna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar