22 augusti 2010

Vilket lag är roligast att vinna mot?



Sitter nu i sensommarens ljus och tänker på de lag vi ska möta i vinter. Varje lag har sin identitet och sin historia. Vissa lag kommer, spelar, åker hem och lämnar inget som helst avtryck efter sig. Oavsett matchresultat. De bara "finns" men skapar inga som helst vibbar, känslor eller stämningar under sitt besök. Det kan rent ut sagt vara lite svårt som supporter att hetsa upp sig mot dessa lag - även om man vill.

Därför ska nu denna blogg försöka  lista lagen efter lite olika kriterier. Lag som är roliga att vinna mot, lag vi älskar att vinna mot samt lag som vi bara måste vinna mot. Hm. Tja, då börjar jag:

Lag vi älskar att vinna mot:
- Leksand
- Örebro
- Bofors
- Almtuna
- Rögle

I denna grupp återfinns lag som jag personligen anser skapar de rätta känslorna inför, under och efter match. Vinner man mot dem känner man sig nöjd, uppåt, euforisk, glad och kan sova gott i flera dagar. Då det inte alls är självklart att besegra dessa lag känns därför en seger så mycket mer värdefull. Om vi däremot förlorar mot dessa lag, ja, då mår man som en övermogen sparris i ett antal dygn!

Lag som är roliga att vinna mot:
- Mora
- Växjö
- Malmö

Här har vi en grupp av lag som inte skapar den riktiga hysterin. Det är bra lag som ofta presterar på en hög nivå men där man aldrig får den rätta pulsen. Vinner vi så är det ganska förväntat, eller, inte helt oväntat. Förlorar vi har man svårt att gräma sig allt för mycket. Spelar roll -typ! Det är bara ishockey....

Lag som vi bara ska vinna mot:
- Troja
- Sundsvall
- Borås
- Oskarshamn
- Tingsryd

Vad kan man säga? Här finns inte många pulshöjare! Skulle i så fall vara Tingsryd. Inte ska vi kunna förlora mot en nykomling? När dessa lag kommer till ABB Arena då suckar isen - typ! Här krävs att hemmalaget bjuder upp till yster dans för att man ska känna rätt vibbar. Vinner vi - så vad då? Det ska vi. Svårt att känna någon större glädje. Förlorar vi mot lag i denna grupp, ja, då har vi säkert gjort årets djupdykning och förtjänar inget annat.

Avslutningsvis: Jag vet att alla poäng är lika värda om vi så tar dem mot Tingsryd eller Leksand. Men det var inte det detta inlägg handlade om.

Vad tycker du? Vilket lag är absolut roligast att vinna mot? Man kan rösta till höger..



3 kommentarer:

  1. Både ja och nej. Då vi bara förlorade mot AIK de senaste två säsongerna så blir "saknaden" inte så stor...

    SvaraRadera
  2. Vem vet, ni kanske trots allt får möta AIK igen redan den här säsongen. Sannolikheten att Gnaget får kvala är ju gigantisk, samtidigt som ni - inte minst med tanke på hur det såg ut mot ryssarna - bör ha hyfsade möjligheter att ta er till elitseriekvalserien... Snacka i så fall om ett pressat AIK, i två matcher där ALLT kan hända... :)

    SvaraRadera