25 augusti 2010

Blasé

Supporter modell blasé!

Visst är det så? Många av oss trogna supportrar vill gärna hänryckas i dessa silly-tider. Vi när förhoppningar om att värsta fetvärvningen ska landa, att laget ska överraska, att säsongen ska bli en fest, att publiken ska strömma till, att unga talanger ska blomma ut, att powerplay börjar fungera, att kanelbullarna blir större, att våra målvakter räddar allt samt att vi kommer vara med i toppen från början.

Nu finns det dock en och annan liten hake för att allt detta ska infrias. Värvningar kan floppa, kanelbullarna bli mindre, målvakterna läcka som såll, backar spela som yra höns och publiken kan svika.

Vi befinner oss på något sätt mellan två ytterligheter. Tid fylld av förväntan och tid för stillsam begrundan.

Därutav min något luddiga rubrik på detta inlägg. Men, jag tänkte så här:
- Hur ska vi(k) övertyga alla de marginalsupportrar som finns att nu sluta upp kring laget redan från start. Få dem att vallfärda till ABB Arena och ge laget sitt fulla stöd?  Alla dessa supportrar som tänker att, ja ja, vi har hört det förut! Samma tongångar inför säsong igen, "i år ska vi slåss i toppen",  "i år har vi ett kanongäng"  etc.

Som jag ser det finns det bara en väg att väcka denna marginalpublik och det är genom handling. Laget måste från början visa en jädra attityd och arbetsinsats. De måste visa att här är grabbarna som är beredda att offra en hörntand för klubbfärgerna. Laget måste kort och gott - prestera!

Finns ingen annan väg än:
- In på isen och kör över allt och alla. Mosa på. Fläska på. Skjut, skjut på allt som rör sig. Täck skott. Släng handskarna. Attityd, attityd, det är vad vi vill se. Hjärta, smärta. En och annan blodsdroppe. I ABB Arena ska det inte tas några fångar...

Genom attityd skapas karaktär. Det är vad vi vill ha. Det är karaktärer som sätter rubriker. Det är rubriker som skapar nyfikenhet. Nyfikenheten gör att man själv vill bevittna, se på, bli delaktig.

- Om ovanstående infrias kan laget locka till sig många av de Blasé!2 kommentarer:

  1. GurkGudafläsket25 augusti 2010 16:32

    Mycket bra skrivet GurkOlle, kul läsning och jag håller med dig.

    SvaraRadera
  2. Håller med till 100%, säger Gurk-ali

    SvaraRadera