11 augusti 2010

Träningsmatchen nr:1

Så är den avklarad. Den första träningsmatchen för säsongen. Förväntningarna var inte speciellt höga men förhoppningar fanns om att få bevittna några guldkorn i den gulsvarta kakan. Dagen till ära spelade hemmalaget med sitt alternativa matchställ. Inte alls dumt faktiskt. Ganska snyggt rentav.

Första perioden inleddes av två lag som ville ganska mycket men som kunde väldigt lite. Det syntes tydligt, åtminstone för de gulsvarta, att det var många nya spelare i laget. De hade det ganska knöligt att hitta passningsvägar, åkte lite fel, kom ur position och uppträdde allmänt förvirrat emellanåt. Den enda kedjan som redan från första bytet visade upp lite kombinationsspel var den med Kalle Ollson, Sisca och Walters. Där gick det undan rätt bra emellanåt. Kalle är verkligen het på rören redan nu. Ibland gick det så fort att han faktiskt åkte ifrån puckuslingen.

Perioden var jämn där lagen turades om att hålla pucken under ganska oordnade former. Almtunas första mål kom, som det alltid känns när motståndarna gör mål, väldigt slumpartat. Det var inte ens en målchans som resulterade i ett mål. Ett löst fladdrigt skott från blå som styrdes i mål av en framsträckt klubba.

- Det om något bevisar tesen att det alltid lönar sig att skjuta mot mål!

Andra periden och tredje följde ungefär samma mönster. Inget riktigt strukturerat spel från något av lagen. Stundtals avlöste felpassen varandra från alla håll och kanter. Det finns egentligen ingen anledning att försöka analysera spelet över de tre perioderna. Det var den första träningsmatchen och inte mer med det.

Noterbart är att båda Almtunas mål tillkom på exakt samma sätt. En back, som i brist på annat, lyfter in ett ganska löst skott mot mål. Sedan en liten touch med klubban och målvakten är överspelad. Det är erkänt svårt att försvara sig mot lösa puckar som kan ta lite märkliga vägar på sin väg fram mot målet. Men effektivt är det. Jag kan inte se att varken back eller målvakt kan lastas för detta. Kanske kunde våra backar varit lite tuffare med att hålla undan motståndarnas klubbor..

Skapade inte gulsvart några chanser som kunde ha resulterat? Jodå. Det gjorde de. Rätt många chanser faktiskt. En del riktigt bra. Nu ska vi dock inte älta det som är gjort - men det är då själva den att så många fick gummiarmar när det bara var att trycka dit trissan.

- Almtunafansen hyllar säkert sin målvakt efter denna match men sanningen är nog mer att de gulsvarta avsluten var minst sagt taffliga.

Fanns det då några spelare som utmärkte sig? Jahadå. Det fanns det.

Kalle Olsson såg oerhört rapp och inspirerad ut. Bra fart på rören och fick till slut göra ett riktigt snyggt mål. Hockeygodis banne mig.

Dennis Rasmussen gjorde ett hyggligt dagsverke. Har han inte blivit lite starkare?

Matt Sisca han visa upp sig några gånger. Den killen har spelförståelse. Hittade Kalle Olsson med många fina passningar. Lovar gott!

Johan Gustafsson, den unge lovande målvakten, gav ett otroligt gott intryck. Stor, stabil, placeringssäker.

Mike Wirll gillar jag. Lite svårt att förklara hans storhet. Men om man tänker sig en blandning av "Arla" och Olausson - typ. Då har man honom i ett nötskal. Duktig med puck och klubba, luriga små dribblingar, smarta öppnande passningar och en fysik som gör att han kan stå emot en tackling. Lägg därtill en silkesmjuk skridskoåkning som påminner lite om den gamle eleganten Salomatin. Får han bara lite mer fart på rören och lite bättre flås - då har vi en kanonvärvning!

Jonas Leetma ser ut som aldrig förr. Verkar kvickare på rören. Har alltid haft fin känsla för spelet men nu såg han ovanligt pigg ut. Lovande!


Viktor Mårtensson kan bli en riktig joker. En grovjobbare med finess! Använde en del kropp när han inte hade puck. Försökte sätta åt där han kunde. Överraskade i spelet med puck och klubba. Mycket mer än bara en "brunkare".

Niklas Lundgren spelade lika stabilt som han brukar göra. Även här fick jag en känsla av att det gick lite fortare på rören samt att han var starkare i närkampsspelet. Verkligen kul.


Övriga spelare som deltog i gulsvart denna kväll kommer säkert växa och blomma ut i takt med träningar och matchande så de lämnas i tillfällig glömska.


Almtuna då? Hur såg de ut? Tja, enligt mitt förmenande såg de ut som vanligt. En "maskin" som trummar på utan att man märker vilka spelare som är på isen. Ingen som sticker ut. Alla gör sitt jobb. Huruvida de har ett material som kommer räcka till Playoff eller Kvalserien kunde man inte bedöma av kvällens insats.


2 kommentarer:

  1. Tycker att du glömde nämna Walters. Tycker att han över lag var en lysande tekare. Det tycker jag verkar lovande.

    SvaraRadera
  2. Jepp. Jag glömde honom och så naturligtvis gamle "Slangen". Som alltid gör ett bra dagsverke.

    Men så är det ibland - jag är subjektiv. Ser det jag vill se - skriver det jag kommer ihåg:)

    SvaraRadera