11 augusti 2010

Mike Wirll


Mike the Man!

Jag minns med fasa förra försäsongen. Då föll jag pladask för en annan spelare som då var ny i truppen. Jonas Johansson. Honom pekade jag raskt ut som årets värvning och såg i honom en arvtagare till flyktade Niklas Olausson. Visserligen inte samma spelartyp men ändå en spelare som lovade många poäng.

Alla vet hur fel det blev och hur fel jag fick.

Jonas blev inte en flipp - han blev en dunderflopp!

Det är inte utan att man känner samma vibbar för Mike Wirll. I den kroppen finns så mycket talang, finess, spelsinne och hockeykunnande att hälfen vore nog för en normal elitspelare. Frågan är bara om han är beredd att göra jobbet. Det där tunga slitsamma jobbet på isen utan puck. Att ständigt orka jaga hem när laget tappar puck. Att orka de sista skären för att bryta en avgörande pass i egen zon.

För så är det. En tränare väljer 9 gånger av 10 en spelare som han vet vad han får av i byte efter byte än en spelare som kan vara glimmrande ena matchen och osynlig nästa.

Men jag envisas och hoppas - det blir succé!


Lite fakta om Mike:

Mike Wirll kommer från Regina i Kanada. Han är en 177 cm lång och 93 kg tung offensiv forward som producerat mycket poäng i nästan alla lag han spelat för. 2005-2006 provade finska SM-Liiga laget JYP på honom. Han lyckades dock inte övertyga utan det blev bara 10 matcher där och 1 futtig assistpoäng. Mike Wirll fick åka tillbaka över atlanten igen. 2007-2008 provade han på nytt på spel i Europa och det blev då i tyska andraligan och i klubben EV Regensburg. Förra säsongen var Wirll tillbaka i Nordamerika igen och spelade först 14 matcher med Mississippi Sea Wolves där han noterades för 11 poäng. Sedan spelade han för Bakersfield Condors under 43 matcher där han gjorde 51 poäng. Båda dessa klubbar spelar i ECHL, en serie som i kvalitet håller ungefär allsvensk klass. Man spelar dock i arenor och med publik som minst håller elitserieklass.
[Källa:Gislaved]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar