20 augusti 2010

ÖööiiiKKK


Så har olyckskorpar börjat sväva över bygdens stolthet. ÖHK har inga pengar. Börsen är tom. Plånboken är lika tunn som ett nykterhetslöfte av Tomten. Herr Fahlanders penningar räcker inte till. Förra säsongen pumpade han tydligen in fem mille extra för att täcka det värsta underskottet. Då ställde han även krav på att " någon jädra ordning måste ni ha på ekonomin".

Tydligen var det ingen som lyssnade på det örat. Nu har den sittande ordföranden lite tufft. Han är chef  både för klubben och för det företag som ska dra in sponsorpengar. Dubbla skift eller dubbla stolar - kan man tycka. Han har inte lyckats attrahera stadens kapitalister. Kanske inte så konstig. Hur lätt är det att sälja in en bunker? En bunker som är kall som en frysbox och där man dessutom behöver medföra paraply. På vintern!

Till råga på allt så är nu denna eländiga bunker omvandlad till en tillfällig byggarbetsplats. Visserligen har klubben fått reducerad hyra, men, var ska alla slipsnissar som sponsrar, sitta? Dilemma, kan man säga.

Personligen hoppas jag ÖHK klarar sig ur denna tillfälliga(!) ekonomiska kris och gör livet surt för oss alla i årets allsvenska. Ska ÖHK åka ur ska de göra det på sportsliga grunder - inte på grund av att läckande tak i hallen - typ!




5 kommentarer:

  1. Öbro:

    Ö-trupp är billigare denna säsongen en förra ändå hamnar man i trubbel. Ö har inte på nått sätt tokvärvat men lyckas man bara få in knappt 2milijoner i sponsor pengar så blir det problem, vilket måste vara ett rekord i säg. Våran förra sportchef fick in samma pengar efter 4h i telefon. Kan klubben överleva denna säsong så ser det betydligt ljusare ut. Hoppet är att mf får tillsätta en ny styrelse(med kontaker och rätt kompetens) den nuvarande styrelsen har ju dock makten :(

    SvaraRadera
  2. Det är tragiskt när personer tar på sig fel uppgifter.

    Det är bedrövligt när en klubb som äntligen börjar nå sportsliga framgångar drabbas av ledare utan insikt.

    Det är en pungspark mot alla supportar och sponsorer att inte hantera klubbens ekonomiska framtid på ett bättre sätt.

    Tyvärr tror jag det finns fullt av "affärsmän" som bara ser till egennyttan av att vara ledare i idrottsföreningar. De är nämligen ute efter den mediala exponeringen. En exponering som ger deras egna företag klirr i kassan.

    Att det sedan går illa för klubben/föreningen är inte hela världen - i deras synsätt.

    Det är vad jag tror...

    SvaraRadera
  3. Öbro:

    "Tyvärr tror jag det finns fullt av "affärsmän" som bara ser till egennyttan av att vara ledare i idrottsföreningar. De är nämligen ute efter den mediala exponeringen. En exponering som ger deras egna företag klirr i kassan."

    Precis!

    Den texten stämmer in på Ö ordförande. Sponsorförsäljningen svarar "sport support" för som ägs av Davor att detta bolag inte kan få in ens 2 miljoner till Ö-hockey är anmärkningsvärt?.

    SvaraRadera
  4. Vi får dock hoppas att det ordnar upp sig! Som Gurka har man längtat i så många år efter våra "derbymatcher". Matcher som förgyller extra under en säsong. Matcher som är otroligt viktiga för bådas våra föreningar. Sedan får Boforsare säga vad de vill :)

    SvaraRadera
  5. Öbro:

    Jo visst längtar man lite extra till den 6:e oktober, dessa "Bofosare" ja va ska man säga ingen kommentar, brukar vara lugnast så =)

    SvaraRadera