29 augusti 2010

Pumpen...


Bofors - Västerås 5-2

..idag kom verkligheten ifatt - igen. Det är alltid lika obehagligt och olustigt. Varför kan man aldrig, som supporter, få andas fritt och känna lugn inför en säsong, en match, en seriepremiär. Att vara supporter är som att åka luftballong. Man vet aldrig riktigt var vindarna bär. Man vet aldrig var man kommer att landa. Blir det med fast mark under fötterna eller blir det till att traska runt i ett meterdjupt kärr.

En sak som vi supportrar är duktiga på är att skruva upp. Skruva upp förväntningar. Ge oss bara ett litet litet hopp så bygger vi genast ett stort luftslott. Inget att skämmas för. Det ligger i allas vår natur. Vi vill så gärna fröjdas och få leva i ett tillstånd av lycka. Åtminstone för några dagar - i sämsta fall över en natt.

Inför matchen mot Bofors hoppades jag att vi skulle kunna ta med oss allt det som sett så bra ut i det två matcherna mot Salavat och SAIK. Nu blev det inte så. Allt för många av våra ordinarie spelare fick signalera frånfälle och med det sjönk givetvis chansen till en riktig värdemätare.

Vi spelade, förlorade, och kan dessvärre inte summera eller dra några slutsatser av denna förlust. Idag ville ,och kunde, Bofors mycket mer än oss. Det är till att börja om - igen.

- Plötsligt har min luftballong landat i träsket!

Till nästa match gäller att hitta rätt höjd, bra vindar och rätt kompassriktning. Dessvärre är vi alla medvetna om att det lag vi ska möta, i Surahammar, är mest kända för duon Mora Träsk! Grabbarna som glatt våra barn i årtionden med sina visor, uppträdanden och upptåg.

Och det mina vänner - känns inte bra. Inte bra alls.

Krossa Mora!

- Skulle vi mot förmodan, hemska tanke, förlora mot Mora ska jag som personligt straff, och ren terapi, leta reda på en skiva av Mora Träsk och spela igenom den på högsta volym.


PS. För er som undrar över rubriken! Den syftar självklart på ordstävet "Att gå på pumpen". Bra! Nu blev det "klart som korvspad".


Uppdaterat:
Och bara för det inser jag att det blev fel! Nästa match är inte alls mot MORA! Det är mot deras lillebror Leksand. I Hedemora!

Nästa match:
Leksand - VIK (träningsmatch)
Onsdag 1/9, 19:00
Hedemora

Så det kan bli...

1 kommentar:

  1. He, he, Leksand lillebror, nä nu blev de visst fel va.

    När ska ni möta våran sladdsyster som spelar banjo utan garnetyr å som det piper i huvet på när hon lyfter hakan?

    Ska jag skicka ner en knätofs efter onsdagen, så inte luftballongen sjunker, de vore synd på en sån fin farkost:0)

    SvaraRadera