2 augusti 2010

Nu börjar det - igen..Så har man då bevittnat den efterlängtade "första" isträningen för Gulsvart. Förväntningarna var inte speciellt uppskruvade då jag visste att spelarna knappt stått på skridskor sedan vårsäsongen avslutades. Man kan inte gärna begära att spelarna redan nu ska vara på topp och i balans när det gäller skridskoåkning och puckhantering. Allvarligt talat såg det väldigt taffligt ut på vissa händer och fötter. Några spelare hade uppenbara problem att samordna hantering av is, klubba och puck.

- För övrigt noterade jag att isen allt mer börjar likna den i KHL. Allt mindre is – och allt mer reklam! Ja, självklart är det is överallt, men, allt mindre reklamfria isytor. Antar att det bara är till att acceptera ”skiten”. Klubben måste få in kosing och då gäller det att sälja reklamplats.

Jag bryr mig inte om att kommentera de ”lekar” som genomfördes. Men lekar var det fast man kallade det för skicklighetsövningar – typ.


Det intressanta var avslutande matchen mellan vita och svarta laget.

Det vita laget bestod till största delen av ”gamla” spelare. Det svarta laget bestod följaktligen av nyförvärv. Det syntes. Vita laget hade ett visst flyt i spelet och det påminde korta stunder om ishockey. Svarta laget hade däremot otroliga problem att lista ut vad de skulle göra med pucken. Viljan fanns nog men det var inte lätt när ingen visste var alla tog vägen – typ.

Noterbart är att:

- Sperrle är en riktigt fräck målvaktstyp. En offensiv målvakt – om man kan säga så. Han utmanar och vill delta i spelet. Väntar inte bara in pucken. Hoppas vi kan utnyttja detta till att vända spelet snabbt i matcherna som kommer. Men då måste backarna vara beredda. Inte stå och såsa. Sperrle for President!

- Kalle Olsson ser precis så pigg ut som man bara kunde hoppas. Härligt flyt i åkningen och kom rätt till pucken. Kalle blir årets skyttekung!

- Av alla nyförvärv var det Mike Wirll som utmärkte sig mest. Seg på skridskorna, av förklarliga skäl, men oj vilken blick för spelet. Härligt öppnade passningar i svåra lägen. Här har nog Gulsvart gjort ett riktigt fynd! En "Arla" i ny förpackning!


Övriga noteringar:

- Marcus Söderkvist. Såg pigg ut. Kommer att göra mycket nytta i Waltins framtida spelplan. Kan han göra en dålig match? En evighetsmaskin!

- Matt Sisca. Oj vad han tyckte isen var stor! Hade enorma problem idag. Vilsen i pannkakan – typ! Bambi - någon?


Bäst idag var nog Mats Waltin. Underbart med en ledare som kan uttrycka sig inför publik. Istället för traditionella floskler som tränare vanligtvis hasplar ur sig formulerade han sig världsvant och klarsynt. Gav sin syn på hur ishockey ska spelas samt sin och lagets målsättning kommande säsong. Inget tjafs där inte. Raka rör. Inga löften. Imponerande måste jag säga.

- Publik var det också. Svårt att uppskatta men nog kunde det varit runt 1200 personer. Vackert så!

Summa summarum en småmysig tillställning som säkert gladde spelarna lika mycket som den närvarande publiken.

Almtuna nästa!

3 kommentarer:

 1. Vad fick du för intryck av Daniel Despotovic?

  SvaraRadera
 2. Osynlig, fumlig, förskräckt! Han var kort sagt riktigt darrig i allt han gjorde. Tror de spelare som är på Try-out har det gemensamt. Så mycket som står på spel.

  Men det ska i ärlighetens namn säga att de FLESTA spelarna uppvisade samma sympton. Återkom med din frågeställning efter vårt möte med Almtuna den 10/8.

  SvaraRadera
 3. Ajdå! Jo, det brukar ju vara så. De vet att det är små marginaler som avgör och att hela deras karriär på den här relativt höga nivån kan stå på spel.

  SvaraRadera