2 september 2012

Snart börjar det...

Nu är det nära...


Som många säkert lagt märke till skrivs det inte många rader i denna blogg just nu. Det är dock en medveten tanke bakom detta. Inte lätt att skriva så mycket då man inget vet - typ! Just nu räcker det bra att ligga lite lågt och bida tiden. Vänta och se. Alla vet vi strulet som varit med värvandet denna försäsong. En tänkt offensiv back valde att inte komma när det var dags. Vi väntar fortfarande på en center av klass. En väntan som varat rätt länge nu. Troligen lär vi få vänta ännu en tid. Ganska lång tid, dessutom. Signalerna från vår ärade sportchef äro nämligen både tvetydiga och svårtydda. Än säger han si och än säger han så. Å ena sidan har "han spelare på gång" men å andra sidan "sitter han nöjd med den trupp vi har". 

Självklart vet vår sportchef bäst. Och då gärna i samråd med tränaren. Kanske har vi det lag som behövs för att skörda sportsliga framgångar av dignitet denna säsong? 

Nåväl. I och med kommande träningsmatchen mot Mora på hemmaplan, onsdag, kommer säsongen att börja för denna blogg. Då, äntligen, får man stifta bekantskap med årets spelartrupp. Då, äntligen, kan man börja såga, och kapa, allt efter behag. 

Laget har tagit sig an några träningsmatcher med varierande resultat. Det mest meriterande är segern, i Hedemora, mot ärkerivalen(!) Leksand. Den följdes dock upp med en snöplig förlust mot SSK som dessförinnan torskat ordentligt borta mot Bofors. Ett SSK som dessutom numera fått stryk även av Almtuna. Det känns därmed lite lagom svårt att bestämma lagets slagstyrka. 

Sett till försäsongen är nog Almtuna det lag som överraskat mest. Trots en ganska blek(!) trupp synes det som om de fått ihop laget på ett förträffligt sätt. Är det månne deras tur att göra en "Bofors" och ta en plats till Kvalserien på vårkanten? Man vet aldrig. 

Även nykomlingen Karlskrona har imponerat under försäsongen. Visserligen torskade de mot Bofors nu senast men har innan det radat upp segrar. Bland annat nollade de Malmö och spelade oavgjort mot Örebro. De blir nog lagom roliga att möta i början av serien men sett över säsong kommer de troligen få det rätt jobbigt.

Men, som sagt var, på onsdag får man ta sig ned till ABB Arena och stifta bekantskap med denna säsongs upplaga av Gulsvart. Kul...


3 kommentarer:

  1. Dags att tippa serien nu Olle?

    SvaraRadera
  2. Usch! Svårt som tusan. Har gjort ett inlägg tidigare där jag försökt mig på det. Ska rota fram och kolla igenom det. Kanske behövs revideras lite nu när allas trupper närmast är spikade..

    SvaraRadera