30 september 2012

Järnkaminerna - DIF






Järnkaminerna har flera betydelser:
Dels är det ett smeknamn på Djurgårdens IF:s fotbollslag, som uppstod under 1950-talet då laget uppfattades spela en hård fotboll. Namnet sägs komma av utseendet på tröjorna, där särskilt bortatröjorna med mörkblå och röda ränder förde tankarna till kaminer av järn med galler och glödande insida. (källa)


Måste erkänna att "Järnkaminerna" låter mer homogent och manligt än "Gurkorna". Å andra sidan är Gurkans användningsområde betydligt större, men, framförallt är den vackrare!

Fulländad i sin form...





4 kommentarer:

  1. Tackar! Vem vet, kanske detta innebär en liten vändning? Trots allt gjorde vi ingen större insats offensivt men idag handlade det om att "rädda skinnet". DIF var stundtals riktigt bra men idag var det vår tur med studsarna. Hårt arbete, rejält arbete, enkla lösningar, kan ibland resultera i stora segrar! Har man dessutom en målvakt som tar ALLA skott underlättar det en hel del :)

    SvaraRadera
  2. Underbart! Ibland är gulsvart nästan lika vackert som svartgult.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha! Misstänkte att du skulle dyka upp:)
      Det gäller att njuta av andras olycka emellanåt. Se nu till att få fart på ditt eget lag. In med fler "Dickar" på isen. Förhoppningsvis kommer Broc Little växa med uppgiften och bli lite av en förlösare, en Gnagisk barnmorska,som föder fram ett litet hopp om fortsatt spel i ES nästa säsong :)

      Radera