14 september 2012

Inför Almtuna och att kasta handskar....

När man boxas tar man på sig handskar - inte kastar av sig dem!


Tack för tre underbara poäng i premiären mot Tingsryd. De allra flesta som bevittnade matchen är nog ense om att det var med guds försyn och en hel del flyt som vi kunde vinna så komfortabelt mot smålänningarna. Vi kan kort och gott säga att "pucken studsade vår väg" i sextio minuter. Och det får den gärna göra en stund till för nu väntar svårspelade svårflörtade Almtuna på bortais. Gränbyhallen står som värd för nästa viktiga match i årets allsvenska. De som kan sin historia vet att där bjuds aldrig på enkla poäng. Oftast får vi vända hem med klubban mellan benen(!). Almtuna vässar ofta till sig när det kommer gulsvart på besök. Tydligen tycker de det är extra festligt att spela trångt, fränt, småfult(!), och snuskigt effektivt mot oss gurkor. 

Svårtippade Almtuna
Almtuna avslutade serien på ett starkt sätt förra säsongen och har genomfört många bra träningsmatcher under försäsongen. I vanlig ordning är de precis så där lagom svårtippade som de alltid brukar vara. Hur bra är Almtuna, egentligen, när de får med alla skadade spelare och får sitt spel att fungera? Helt klart är att de får ses som fullständigt jämbördiga med vårt eget gulsvart i dagsläget. Det blir de små, små, små, detaljerna som kommer avgöra denna täta match. Kanske, kanske, är det vår tur att ställa en målvakt på isen som briljerar och håller fullständigt tätt. Lars Johansson behöver spela precis lika stabilt som senast mot Tingsryd för att vi ska ha en rimlig chans att vinna lördagens match.

Kasta handskar
Rätta mig om jag har fel men inte blir väl Mårtensson avstängd till morgondagens match? Eller blir han det? Med tanke på hans förseelse så är det inte motiverat med ett matchstraff. Det var inget "slagsmål" att tala om utan allt dog när handsken blev kastad - typ. Man kanske, som bloggare med ambition att veta saker, ska kolla upp saker lite bättre...hm!

Nåväl! Viktor Mårtensson drog på sig ett matchstraff i slutskedet av en match som ännu inte var avgjord. Publikens reaktion var minst sagt blandad. De yngre(!) gladde sig över bråket, skrek uppmuntrande ord, och hyllade honom efter detta tilltag både kungligt och högröstat. Många av oss andra(äldre!) var inte lika imponerade utan undrade istället hur detta skulle sluta! Med en 5+20 i slutet av matchen ger man helt i onödan sina motståndare en chans att komma ifatt. Och det, mina vänner, är fullständigt onödigt alla dagar i veckan! Nu fick som bekant även Tingsryds spelare samma straff vilket gjorde att det hela ordnade upp sig..
Viktor själv om händelsen..

Hur det slutar? Bloggen tror på ett nytt under och en knapp seger med uddamålet. Bloggen ser gärna följande rubrik efter matchen: "Släkten är värst - Kimby avgjorde mot Almtuna!"
Uppsala Nya Tidning om dagens match
Ännu mer inför dagens match



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar