12 september 2012

Premiär!

Nu kör vi....


Nu, gubbar och gummor, är det dags att huka sig i bänkraderna, för nu är det dags! Så man har längtat, så man har trängtat, så man har saknat. Oavsett om vi blir ett bottenlag, ett mittenlag, eller ett topplag kommer jag att älska varje ögonblick av vånda som väntar. Det är helt enkelt fantastiskt underbart att må bra, må illa, eller pendla mellan euforisk lycka och bottenlös sorg från period till period, från match till match. Att var supporter är att dö en smula vid varje nedsläpp - typ!

Frågan är nu om våra underbara iskrigare har förmågan att snäppa upp när det väl gäller? Har de bara gått och väntat på att det hela ska börja. Har de konserverat, sparat, de där sista procenten som skiljer mellan tafflighet och perfektion. Har de slipat skridskorna åt rätt håll? Och hur är isen i ABB Arena? Minns ni snacket förra säsongen. Det där att isen var så "seg" och "tungspelad" i ABB Arena vilket hela tiden gynnade våra motståndare! Skumt. Pratade med en vaktmästare som inte förstod frågan. Han menade på att isen var som den alltid brukade vara. Vi får, vilket som, hoppas att isen passar våra spelare bättre denna säsong..

Våra motståndare Tingsryd är ett märkligt lag - på ett sätt. Framför allt ur det perspektivet att de oftast väljer att byta ut hela truppen från säsong till säsong. Makalös spelaromsättning, minst sagt. Trots det måste man erkänna att föreningen Tingsryd tillhör gruppen "kulturbärare" i Allsvenskan. Ett lag med anor långt tillbaka i tiden. Själv minns jag drabbningar under sent sextiotal mot just Tingsryd. Minns även att vi raggade hem en spelare från Tingsryd som blev mäkta populär i våra led. Bengt-Göran "Mysing" Karlsson var namnet. Lite kuriosa var att han drev(arbetade) en sportaffär i Punkt parallellt med sitt spelande. Det var en lirare det av format. De minnesgoda minns även en spelande tränare vid namn Des Moroney som har kopplingar till både gulsvart och TAIF. Des kände man igen på hans - öron! Ja, faktiskt var det så. De stod ut från skallen på ett märkvärdigt sätt.

En förening(TAIF) som fått fram en sådan sympatisk storback som Kjell Samuelsson måste göra något rätt. Kjell var en reslig karl och fick utstå en del spott och spe då många ansåg honom vara för klumpig och osnabb för att lyckas i sitt gebit. Detta förstärktes när han säsongen 84 lämnade för att spela i Leksand. Många tvivlade på att han skulle hinna med i det högre tempot. Men, se det gjorde han. Dessutom så bra att han efter två säsonger i LIF drog iväg till NHL! Han spelade sin mesta tid i Philadelphia Flyers där han blev mycket uppskattad. 

En parallell till Kjell Samuelsson är vår egen Peter Popovic´som även han var en reslig man(1.98). Många dömde ut honom när han började sin karriär i gulsvart på samma grunder. Han ansågs för långsam och seg på rören. Men vad gör det om man som back är lite trög på rören om man samtidigt har en räckvidd från den ena zonen till den andra! Peter som för övrigt fick smeknamnet "The Gentle Giant" när han lirade i NHL!

Nu mosar vi Tingsryd, värvar åtta NHL-spelare, och rusar mot kvalserien:)



2 kommentarer:

  1. Blir en tuff match för TAIF ikväll, men jag tror mitt favoritlag vinner med 3-2.

    SvaraRadera
  2. Daniel: Här är inget givet. Vi har haft erkänt svårt att vinna mot TAIF. Ett lag som blivit lite av ett "boggieteam" för oss. Vinner vi med uddamålet blir jag evigt tacksam..

    SvaraRadera